Situaţie şocantă în Timişoara. Un student i-a dat foc unei vecine care a murit la câteva ore distanţă. Tânărul a fost reţinut imediat!

O femeie din Timişoara a murit în chinuri groaznice la spital, după ce un vecin de bloc în vârstă de 22 de ani a stropit-o cu benzină și apoi „i-a dat foc cu o brichetă”.

14 iul. 2021, 15:31
Situaţie şocantă în Timişoara. Un student i-a dat foc unei vecine care a murit la câteva ore distanţă. Tânărul a fost reţinut imediat!

Situaţie şocantă în Timişoara. Din cauza arsurilor, femeia a decedat miercuri, iar tânărul a fost reținut pentru 24 de ore.

Situaţie şocantă în Timişoara. Un student i-a dat foc unei vecine care a murit la câteva ore distanţă. Tânărul a fost reţinut imediat!

Potrivit comunicatului remis de Parchetul Timiș, marți, în jurul orei 14:20, tânărul de 22 de ani, aflat pe casa scării blocului unde locuiește, „a aruncat mai bine de jumătate de litru de benzină pe vecina sa de bloc”, apoi „i-a dat foc cu o brichetă”. Magistrații susțin că „inculpatul a săvârșit fapta cu premeditare” pentru că, arată aceștia, tânărul a cumpărat marți dimineață „o cantitate de aproximativ 1,7 litri de benzină de la o stație Peco din Timișoara”.

„Victima a suferit arsuri de gradul III pe toată suprafața corpului, acestea fiind de natură să-i pună în pericol viața, fiind transportată de urgență la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate”, se arată în comunicat.

Citeşte şi: Scandal de amploare la Timişoara. Dominic Fritz l-a demis pe şeful pieţelor, Ioan Nasleu, dar acesta susţine că măsura este abuzivă: „Am coloană vertebrală şi plec cu capul sus. Sper ca hărţuirea mea mediatică să înceteze”
 
Femeia a decedat miercuri dimineață, iar după autopsie și concluziile preliminare ale IML Timișoara, procurorul de caz va dispune „schimbarea încadrării juridice în infracțiunea de omor calificat”. Tot miercuri, procurorul a luat măsura preventivă a reținerii pe timp de 24 de ore a tânărului, iar dosarul a fost înaintat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„A ars toată. A spus că i-a dat foc vecinul cu petrol. Fumega, a stins-o într-o tufă. A spus că i-a dat foc vecinul. A strigat Ajutor, ajutor, mă omoară!”, a povestit un martor.

Reprezentanții IPJ Timiș afirmă că nu este pentru primul conflict dintre cei doi. În iulie 2020, tânărul a fost reținut pentru lovire sau alte violente asupra femeii, iar în august 2020 a fost trimis în judecată, dosarul aflându-se pe rolul instanței.

Citeşte şi: Alin Nica, după scandalul de la alegeri în PNL Timişoara: „Alegerile interne s-au transformat într-o serie de bâlciuri violente. Ludovic Orban nu mai este preşedintele meu”