Situaţie stranie în parcul IOR. Apa lacului a devenit roşie. Autorităţile încearcă să găsească factorul poluator

Situaţie stranie în parcul IOR. Lacul din Sectorul 3 al Capitalei a devenit de culoare roșie. Cetățenii care trec prin parc susțin că n-au mai văzut niciodată un astfel de fenomen, în timp ce autoritățile susțin că deja s-au făcut investigații și este posibil să fi găsit un poluator.

07 mart. 2021, 14:10
Situaţie stranie în parcul IOR. Apa lacului a devenit roşie. Autorităţile încearcă să găsească factorul poluator
Apa lacului a devenit roşie

Situaţie stranie în parcul IOR. Într-un răspuns pentru Digi24, Primăria Sectorului 3 a transmis că în acest moment se află în faza de identificare a surselor și așteaptă buletinele de analize. Mai mult, este menționat faptul că au fost solicitate și analize asupra faunei piscicole din lac pentru a determina dacă a fost afectată.

Citeşte şi: Ludovic Orban şi Nicuşor Dan, întâlnire nocturnă în Parcul IOR. Au mâncat mici şi au discutat despre alegeri

Situaţie stranie în parcul IOR

Garda de Mediu a transmis că un posibil poluator a fost identificat.

Controlul e în desfășurare, au fost prelevate probe din lacul IOR, rezultatele au venit și ne indică un potențial poluator având în vedere rezultatele. Sunt implicați în control absolut toți factorii din parc – deținătorul lacului, deținătorul luciului de apă, operatorul care asigură mentenanța parcului, cât și alți potențiali factori”, a declarat Andrei Corlan, comisar al Gărzii de Mediu București.

Reprezentanții Gărzii de Mediu mai spun că după finalizarea controlului, săptămâna viitoare, vor fi luate măsuri și date sancțiuni.

Garda de mediu, despre substanţele deversate în Lacul Băneasa

Garda de mediu s-a deplasat de urgenţă pe lacul Băneasa, după ce primarul Capitalei a anunţat pe pagina sa de Facebook că este poluare masivă.

Inspecţia Apelor din cadrul SGA Ilfov – Bucuresti împreună cu reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) – Comisariatul Municipiului Bucureşti s-au deplasat la faţa locului de unde au confirmat poluarea apei cu produs uleios şi irizaţii discontinue.

Totodată, reprezentanţii Apelor Române au coordonat din punct de vedere tehnic intervenţia operativă pentru colectarea irizaţiilor discontinue de pe suprafaţa apei. De asemenea, au recoltat probe de apă pentru efectuarea de analize fizico – chimice în laboratorul propriu de calitate a apei (rezultatele analizelor vor fi transmise în timp util instituţiilor implicate în această acţiune).

Andrei Corlan, consilierul comisarului general al gărzii de mediu București spune că făptașul ar putea ajunge la închisoare, dacă se dovedește că substanțele deversate în lac sunt periculoase.