SITUAŢIE ULUITOARE ÎN BRĂILA. Doctoriţă acuzată că a luat şpagă, şefa Comisiei pentru Persoane cu Handicap

Doctoriţa Cristinel Andreicuţ, saltată de DNA sub acuzaţia că ar fi luat mită ca să-i ajute pe unii să iasă la pensie pe caz de boală, s-a întors la şefia Comisiei pentru Persoane cu Handicap, după ce a luat concursul. DNA spune că doctoriţa a transformat mita în fenomen de masă.

RomaniaTV.net
26 nov. 2015, 09:21
SITUAŢIE ULUITOARE ÎN BRĂILA. Doctoriţă acuzată că a luat şpagă, şefa Comisiei pentru Persoane cu Handicap

Situatie incredibila la Braila, unde doctorita Cristinel Andreicut, fostul presedinte al Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap, saltata de procurorii DNA in urma cu cinci luni pentru ca lua spaga pentru a-si ajuta pacientii sa iasa la pensie de boala, a revenit in functie, dupa ce a fost singurul medic care s-a prezentat la concursul organizat de Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) pentru sefia comisiei.

Potrivit infobraila.ro, Cristinel Andreicut este acuzată că a luat mita 1.250 de lei chiar cu o zi inainte de descinderile procurorilor anticoruptie, fiind arestata la domiciliu, apoi trimisa in arest preventiv, ca, in cele din urma, in iulie, sa fie eliberata sub control judiciar.

Doctorita Cristinel Andreicut se afla sub control judiciar pana pe 13 ianuarie 2016, dosarul nefiind inca trimis in judecata.

„La data de 16 iunie 2015, inculpata Andreicut Cristinel a primit suma totala de 1.250 lei, de la 8 pacienti examinati in ziua mentionata (intre 50 si 200 de lei de pacient), in scopul indeplinirii atributiilor sale de serviciu, respectiv pentru examinarea clinica si pentru analizarea documentelor medicale, in vederea obtinerii pensiei de handicap. (…) Pe fondul unor tare caracteriale, profitand si de modul deficitar de organizare si mai ales, de lipsa unor verificari privind modul de desfasurare a activitatilor profesionale zilnice, perceperea unor sume de bani pentru exercitarea atributiilor de serviciu la nivelul Serviciului de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Braila a capatat valentele unui fenomen in masa”, precizeaza procurorii DNA Galati.