Situaţii concrete în care ai nevoie de o asigurare de locuinţă

Asigurarea locuintei este unul dintre primele lucruri pe care ar trebui sa le faci dupa ce ti-ai luat o casa. De ce? Raspunsul este simplu: pentru ca pot aparea evenimente neprevazute care sa-ti tulbure linistea si care sa-ti scoata din buzunar o suma mai mare de bani decat o polita de asigurare facultativa.

20 mart. 2016, 21:43
Situaţii concrete în care ai nevoie de o asigurare de locuinţă

Iata care sunt situatiile concrete in care ai nevoie de o asigurare de locuinta:

Fenomene naturale, calamitati, incendii, explozii

Inundatiile sau cutremurele sunt imposibil de prevenit sau de anticipat. Aceste evenimente pun in pericol locuinta, precum si bunurile din ea (mobilier, aparatura, imbracaminte, unelte, alimente etc.). Legislatia in vigoare obliga proprietarii de locuinta sa-si asigure anual casele impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor. Insa polita obligatorie de asigurare are o raspundere limitata, atat ca acoperire cat si ca suma (maxim 20.000 eur in functie de structura locuintei) si nu acopera si anexele, dependintele, dotarile si utilitatile care nu sunt legate structural de cladirea asigurata, precum si anexele care fac corp comun cu constructia cu destinatie de locuinta dar care nu au destinatie de locuinta: garaje, majazii, soproane, pergole. Polita obligatorie nu asigura bunurile din locuinta. In asigurarea obligatorie nu sunt incluse riscurile de incendiu si explozie ce pot avea un impact major asupra bunurilor. De aceea este utila si asigurarea facultativa.

Furtul prin efractie

Furtul prin efractie sau prin acte de talharie pun, de asemenea, in pericol bunurile. In plus, actiunile rauvoitoare ale unor persoane pot produce distrugeri in locuinta. Acesta este si motivul pentru care o polita de asigurare facultativa a locuintei iti poate fi de folos.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.