Situaţii în care NU este recomandat să iei contraceptive orale

Contraceptivele orale pot determina unele efecte adverse severe, care pot pune în pericol sănătatea femeii: colelitiază, icter colestatic, tromboză, creşterea tensiunii arteriale, migrene, toleranţă redusă la glucoză. Află în ce situaţii nu ar trebui să utilizezi contraceptive orale.

RomaniaTV.net
25 feb. 2015, 12:40
Situaţii în care NU este recomandat să iei contraceptive orale

Potrivit ultimelor studii, s-a constatat o rata semnificativ crescuta a deceselor prin efectele secundare cardiovasculare si cerebrovasculare, mai ales infarct cardiac si hemoragii cerebrale, in cazul femeilor care folosesc anticonceptionale, comparativ cu femeile care nu folosesc aceasta metoda contraceptiva.

Citeşte şi ALARMANT. Anticoncepţionalele pot dubla riscul de cancer cerebral

„Riscul administrarii contraceptivelor orale creste semnificativ odata cu inaintarea in varsta si la femeile fumatoare, in special peste 35 de ani, mai ales la pilulele ce contin estrogen. Important de mentionat suntcontraindicatiile absolute ale contraceptivelor orale, adica acele situatii in care femeile nu ar trebui sa utilizeze contraceptive orale sub nicio forma, deoarece riscurile pentru sanatate sunt foarte mari, si anume:

tromboze, accidente vasculare si infarct miocardic (in prezent sau in antecedente), boala coronariana ischemica (in prezent sau in antecedente), boli cardiace valvulare complicate, cancer hepatic, boli hepatice active, cancer de san, diabet zaharat insulino-dependent cu complicatii”, a explicat Dr. Adriana Constantin, medic primar medicina generala si planificare familiala-contraceptie la Maternitatea Panait Sarbu.

In anumite situatii, mai spune specialistul, ar fi de preferat ca femeile sa nu utilizeze pilule contraceptive, deoarece riscurile pentru sanatate sunt mai mari decat beneficiile.

Stiai ca nu ar trebui sa folosesti contraceptive orale daca…

* ai avut o tromboza venoasa profunda (cheag de sange intr-o vena), accident vascular cerebral sau atac de cord in antecedente?
* ai probleme hepatice?
* experimentezi anumite tipuri de migrena?
* ai peste 35 de ani?
* esti fumatoare?
* ai avut cancer de san?
* ai sangerari neobisnuite la nivel vaginal?
* alaptezi?
* ai indicele de masa corporala ridicat?

 Citeste mai mult pe feminis.ro.