Siveco, Telekom şi S&T în asociere cu grupul Teamnet licitează un contract de peste 21 milioane euro pentru sistemul IT al APIA

Firma S&T Romania, in asociere cu Teamnet World Professional, avand ca tert sustinator pe Ymens Teamnet, firme din grupul Teamnet, au depus oferta pentru contractul estimat la peste 21,2 milioane euro care vizeaza dezvoltarea si mentenanta pentru urmatorii 3 ani a sistemului IT al APIA, care gestioneaza cererile de subventii ale fermierilor, scrie Hotnews.ro.

25 sept. 2017, 18:04
Siveco, Telekom şi S&T în asociere cu grupul Teamnet licitează un contract de peste 21 milioane euro pentru sistemul IT al APIA

O alta oferta a fost depusa de Siveco Romania, iar cea de-a treia oferta a fost depusa de Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom), avand subcontractori pe Best Internet Security si Trendcadis Corp si tert sustinator pe Soft Business Union.

APIA a scos la licitatie luna trecuta un nou acord cadru pe 3 ani pentru dezvoltarea si mentenanta acestui sistem IT, contract cu o valoare estimata la peste 21,2 milioane de euro. Sistemul IT al APIA a fost creat si implementat de catre Siveco, peste 17 miliarde de euro fiind distribuiti catre peste doua milioane de fermieri in 10 ani.

APIA afirmă intr-un raspuns pentru Hotnews ca valoarea estimata a contractului nu este mare, avand in vedere ca pe parcursul derularii proiectului potaparea schimbari legislative, care trebuie implementate rapid.

„Suma prevazuta in procedura de achizitie pentru atribuirea contractului pe 3 ani pentru mentenante, extinderea si dezvoltarea sistemului IT al APIA trebuie sa acopere costurile de actualizare a sistemului informatic in conformitate cu schimbarile legislative atat la nivelul regulamentelor europene cat si la nivelul legislatiei nationale in aceasta perioada. De asemenea, misiunile de audit ale Comisiei Europene fac de obicei recomandari de imbunatatire a sistemului informatic, recomandari care trebuie sa fie implementate.

Conform experientei din anii anteriori, pe parcursul fiecarui an exista dese modificari ale regulamentelor europene, indicatii de aplicare a regulamentelor, etc. Realizarea modificarilor in sistem trebuie sa se faca cu maxima urgenta, astfel incat sistemul sa fie pregatit pentru prelucrarea cererilor de plata ale fermierilor si efectuarea platilor, care se ridica anual la peste 2 miliarde euro. Realizarea unei proceduri de achizitie pentru fiecare modificare ar mari considerabil timpul de la publicarea modificarilor la implementarea efectiva in sistem, cu periclitarea termenelor de efectuare a platilor. Acordul cadru este o solutie care permite dezvoltari rapide prin contracte subsecvente, la momentul aparitiei necesitatilor de modificare a sistemului”, a mentionat APIA.