Sky Tower, cea mai înaltă clădire din ţară, îşi aşteaptă chiriaşii VIDEO

Sky Tower, cea mai înaltă clădire din România, este aproape gata, motiv pentru care primii chiriaşi se vor muta aici de la 1 decembrie şi vor avea parte în fiecare zi de o privelişte spectaculoasă.

RomaniaTV.net
11 oct. 2012, 08:37
Sky Tower, cea mai înaltă clădire din ţară, îşi aşteaptă chiriaşii VIDEO

Turnul Sky Tower are 37 de etaje şi o înălţime de 137 metri, iar cei care vor avea birouri aici vor vedea Capitala şi forforta ei în miniatură, potrivit România TV.

Miile de angajaţi ce vor trebălui prin zgârâie-nori au la dispoziţie nu mai puţin de 10 lifturi de mare viteză. Liftul se deplasează cu 6 metri pe secundă, astfel parcurge cele 37 etaje cu o înalţime de 137 metri în mai puţin de 23 secunde, adică o urcare şi o coborâre durează mai puţin decât culoarea roşie a unui semafor.

Dezvoltatorul proiectului exploatează oportunitatea înălţimii şi prin amenajarea la etajul 36 a unui sky bar.

Turnul nu va fi doar o construcţie din oţel, sticlă şi lumini, ci suntem convinşi că am creat un nou reper pentru Bucureşti”, a declarat Karl Maria Pfeffer, CEO la firma dezvoltatoare a proiectului.

Întreaga investiţiei a costat aproximativ 100 milioane euro. Constructorii au reuşit performanţa să construiască un etaj la fiecare cinci zile.