Slăbeşte consumând aceste fructe exotice

Dacă fructele obișnuite, recomandate în curele de slăbire, te balonează sau sunt prea acide, mănâncă fructe exotice. Sunt aromate, înlocuiesc cu succes deserturile și gustările, te scapă de colăcei și, mai ales, te vitaminizează corespunzător.

RomaniaTV.net
11 apr. 2016, 13:12
Slăbeşte consumând aceste fructe exotice

Mango: sursă de vitamină A și de fibre

Mango are un aport caloric mediu: 60 kcal/100g. O jumătate de fruct îți furnizează necesarul zilnic de betacaroten și este o sursă excelentă de fibre pentru tranzitul intestinal. La cumpărare, alege fructele suple și aromate. Dacă e prea verde, ții fructul câteva zile la temperatura din cameră, și se va mai coace un pic.

Consumă-l cubulețe, în diverse salate, sau prepară un compot. Poți să amesteci bucățile cu lapte de soia sau cu suc de portocale, pentru a o obține un amestec plin de vitamine, fără aport caloric semnificativ.Fructul pasiunii: soluția anticolesterol

Citeşte şi  7 alimente pe care nutriţionistii nu le mănâncă

Pulpa sa acidulată, alcăuită dintr-o multitudine de mici semințe crocante, este bogată în fibre (7,3 g la fiecare 100 g) și în vitamină B3 (2 mg, un record pentru fructele proaspete). Aceasta din urmă scade nivelul de colesterol și al trigliceridelor. Când fructul are pielița exterioară neagră, e semn că e gata de degustat. Taie-l în două și, cu ajutorul unei lingurițe, consumă-i pulpa. Aportul ei caloric este de 62 kcal/100 g. O poți folosi în cocteiluri cu fructe sau să o amesteci cu brânză dulce.

Papaya: bombă de vitamina C

Sub pielița verde-gălbuie, papaya ascunde o pulpă de culoare portocalie, moale, onctuoasă, cu savoare discretă, bogată în vitamina C (peste 60 mg/100 g, mai mult ca portocala) și în betacaroten.Aportul de calorii e excelent pentru curele de slăbire: 33 kcal/100g. Alege-o suplă și galbenă pe trei sferturi – e semn că e coaptă. Fructul verde are un gust fad.

Ananas: fibre și minerale

E ideal în curele de slăbire, fiindcă are proprietăţi diuretice şi detoxifiante. Aduce vitamine din cele mai diverse: C (18 mg la 100 g), B9, caroten (provitamina A). Aportul de fibre e important, la fel şi de minerale. Este reputat pentru virtuţile sale digestive, fiindcă are în componenţă o enzimă care uşurează digestia proteinelor.

Dacă eşti în criză de timp dimineaţa, dar îţi doreşti să slăbeşti, prepară rapid această băutură uimitoare ce arde grăsimile din organism.