Slăbeşte cu ajutorul carbohidraţilor buni

Dacă știi să pui în farfurie alimentele care conțin carbohidrați buni, numiți și carbohidrați complecși, cu absorbție lentă, vei observa că surplusul de kilograme nu va mai fi o problemă pentru tine.

05 sept. 2017, 06:24
Slăbeşte cu ajutorul carbohidraţilor buni

Nu mai fugi de carbohidrați, aceștia sunt buni pentru organismul tău deoarece sunt responsabili printre altele cu furnizarea energiei necesare. La fel ca și grăsimile aceștia se împarte în carbohidrați simpli, principalii vinovați pentru depunerea grăsimilor dar și cei buni complecsi care au grija de silueta ta.

Pe lângă energie furnizată, carbohidrații îți asigură necesarul caloric pentru buna funcționare a creierului tău și a întregului sistem muscular. Astfel, ei îți furnizează vitaminele și mineralele necesare.

Îi poți găsi în fructe, legume, cereale integrale, verdețuri.
Ferește-te în schimb de produsele de patiseria, făina albă și dulciurile din comerț.
Orzul te ajută să ții apetitul sub control

Orzul stimulează hormonii din intestine care au rolul de a controla apetitul şi de a regla metabolismul, în plus îți oferă saţietate de lungă durată şi te ajută desigur la slăbit.

Poți să îl consumi în salate sau în smoothie-uri, ca garnitură la pește sau chiar să înlocuiești orezul în mâncare.
Dovleacul, cea mai bogată sursă de carbohidrați

Una dintre cele mai bogate surse de nutrimenți și carbohidrați din acest sezon, dovleacul este plin de fibre, aspect care facilitează o digestie corespunzătoare. În plus îți aduce un aport bun de betacaroten care te protejează de anumite tipuri de cancer, vitamina C și potasiu, oferindu-ți protecție împotriva anumitor maladii precum Alzheimer sau chiar Parkinson.

Un alt produs bun pentru silueta ta este păstârnacul, acesta aduce în atenția ta o doză de potasiu și electroliți care ajută sistemul osos și metabolismul să funcționeze corespunzător.
Mazărea reduce riscul de diabet

Profită din plin de mineralele esențiale precum fierul, zincul, potasiul și cumestrol, un fitonutrient ce oferă protecție împotriva cancerului de stomac. Având un indice glicemic mic și un nivel ridicat de proteine și fibre, consumul regulat de mazăre va ține diabetul la distanță.

Ține cont de faptul că te poți bucura de toate aceste calități atât timp cât nu folosești prăjeala sau nu le consumi cu pâine albă.

Mazărea poți să o consumi în salate, în smoothie-uri sau poți să prepari o supă rece de mazăre.
Fulgii de ovăz ajută la eliminarea toxinelor

Pentru sănătatea tranzitului intestinal este recomandat să consumi mai ales dimineața în iaurt fulgi de ovăz. Datorită conținutului de fibre solubile acestea odată ajunse în stomac ajută la eliminarea completă a toxinelor, favorizează ardera grăsimilor dar și scăderea colesterolului rău.

Dacă nu obișnuiești să mănânci iaurt dimineața, poți să adaugi fulgii de ovăz în suc de portocale sau în smoothie

Află care sunt smoothie-urile care îți accelerează metabolismul pe clicksanatate.ro