Slăbeşti 8% din greutatea actuală dacă îţi faci prieteni virtuali

Un prim studiu care analizează puterea reţelelor de socializare online în lupta împotriva kilogramelor în plus arată că persoanele care ţin dietă şi se implică online pot slăbi considerabil în decurs de 6 luni de la începerea regimului.

RomaniaTV.net
05 feb. 2015, 12:14
Slăbeşti 8% din greutatea actuală dacă îţi faci prieteni virtuali

Cercetatorii de la Northwestern University arata ca utilizatorii de internet care lasa timiditatea deoparte si se lanseaza in discutii cu alti membri ai retelelor de socializare reusesc sa scape de cel putin 8% din greutatea initiala.

Cu cat utilizatorii s-au implicat mai putin in comunitatea online, cu atat mai putin spectaculoasa a fost scaderea in greutate, potrivit studiului realizat cu ajutorul informatiilor de pe CalorieKing.com, comunitate online pentru cei care doresc sa slabeasca.

Citeşte şi  Dieta cu lămâie face minuni: Ce presupune această cură de slăbit

„Cercetarile noastre sugereaza ca oamenii pot sa scape de kilograme si fara ajutor de specialitate daca devin conectati cu altii aflati in aceeasi situatie”, spune Bonnie Spring, autor al studiului si profesor de medicina preventiva la Northwestern University Feinberg School of Medicine.

Studiul, publicat in luna ianuarie in Journal of the Royal Society Interface, este primul care foloseste datele dintr-un program online de slabit pentru a investiga impactul retelelor de socializare, astfel incat sa identifice acele aspecte ale interactiunii online care incurajeaza scaderea in greutate.

Citeşte şi Dieta lui Hipocrate: Cura de slăbire folosită de Afrodita

Cercetatorii au descoperit ca utilizatorii care nu au interactionat prea des cu ceilalti membri ai programului au slabit in jur de 5% din greutatea initiala in decurs de 6 luni. Cei care si-au facut intre 2 si 9 prieteni pe internet au reusit sa dea jos 7% din greutatea initiala, in timp ce utilizatorii care s-au imprietenit cu mai mult de 10 oameni care participau la programul respectiv au reusit sa slabeasca mai mult de 8% in decurs de 6 luni.

Citeste mai mult pe feminis.ro.