Slovacia a început a doua testare naţională pentru COVID. Premier: Am descoperit o armă atomică

Slovacia a lansat sâmbătă, 7 noiembre, a doua etapă de testare la nivel național pentru depsistarea coronavirusului. După primul val de teste s-a constatat faptul că peste 1% din cei 3,6 milioane de oameni testaţi sunt pozitivi, relatează AFP.

RomaniaTV.net
08 nov. 2020, 05:45
Slovacia a început a doua testare naţională pentru COVID. Premier: Am descoperit o armă atomică

Premierul Slovaciei susține că a descoperit arma atomică împotriva coronavirusul.

”Am descoperit practic o armă atomică împotriva COVID-19. Cred că, dacă ajungem la o participare de două milioane, ne putem felicita cu toţii”, le-a spus vineri premierul Igor Matovic reporterilor, lăudând participarea ridicată la teste săptămâna trecută. 

Testele antigen oferă rezultate rapide, chiar în câteva minute, însă acestea nu sunt la fel de fiabile ca testele PCR, unde tampoanele nazale trebuie trimise la un laborator pentru analiză.

În weekendul anterior, în Slovacia, s-au efectuat teste antigen asupra a 3,625 milioane de persoane, dintre care 38.359 persoane, adică 1,06%, au dat rezultate pozitive. Slovacia are o populație de 5,4 milioane de locuitori.

Sâmbătă, screening-ul are loc în 45 din cele 79 de districte din Slovacia cu cel mai mare procent de cazuri pozitive. Peste 2.700 de staţii de screening sunt deschise între 08:00 şi 20:00 ora locală.

”Situaţia cu privire la noul coronavirus se îmbunătăţeşte în Slovacia”, a declarat vineri ministrul sănătăţii, Marek Krajci, subliniind efectul pozitiv al mobilităţii reduse.

Slovacia a declarat starea de urgenţă la 1 octombrie pentru 45 de zile.