Slovacia face trei testări în masă până la Crăciun, pentru a reduce numărul de infectări cu Covid. „Am descoperit o armă atomică împotriva virusului”

Premierul Slovaciei apreciază că vor fi necesare între 7 şi 11 milioane de teste de antigen pentru a scădea numărul de infectări cu Covid sub pragul de 500 de zi până la Crăciun.

19 nov. 2020, 08:27
Slovacia face trei testări în masă până la Crăciun, pentru a reduce numărul de infectări cu Covid. „Am descoperit o armă atomică împotriva virusului”

„Având în vedere targetul stabilit de Echipa centrală de criză şi înţelegând că principalul instrument este testarea în masă, estimez că vor fi necesare două sau trei testări în masă, ceea ce înseamnă 7-11 milioane de teste”, a spus miercuri Igor Matovic, în finalul unei şedinte de guvern în care s-au căutat soluţii pentru reducerea numărului de infectări cu Covid.

La 7 noiembrie, Slovacia a lansat a doua etapă de testare la nivel naţional pentru depistarea coronavirusului, după un prim val de teste care a dezvăluit că peste 1% din cei 3,6 milioane de oameni testaţi sunt pozitivi.

Am descoperit practic o armă atomică împotriva COVID-19„, a declarat atunci premierul Matovic reporterilor, lăudând participarea ridicată la teste, potrivit Bloomberg.

Citeşte şi Cât costă un test Covid în Europa? În patru ţări preţurile sunt mai mici decât în România

Slovacia – cu 5,5 milioane de locuitori – a înregistrat aproape 90.000 infectări cu Covid şi aproape 600 de decese de la începutul pandemiei. Cel mai recent bilanţ zilnic, anunţat marţi, de 1311 de noi contaminări în 24 de ore, este semnificativ mai mic comparativ cu cele peste 3000 raportate în urmă cu câteva săptămâni, iar guvernul a început să redeschidă cu limite teatrele, cinematografele şi sălile de fitness, închise după reintroducerea stării de urgenţă la 1 octombrie, în contextul intensificării propagării virusului la venirea toamnei, ca în multe alte ţări din Europa centrală. Adunările sunt însă restricţionate în continuare, iar mare parte din restaurante şi şcoli rămân închise.


loading...
Partenerii noștri