Slovenia a decis plafonarea preţului la carburanţi. Preţul petrolului, cel mai scăzut nivel din ultimele săptămâni

După Ungaria şi Croaţia, o altă ţară din Europa plafonează preţul la carburanţi. În Polonia, este TVA 0 la carburanţi.

15 mart. 2022, 12:48
Slovenia a decis plafonarea preţului la carburanţi. Preţul petrolului, cel mai scăzut nivel din ultimele săptămâni
Preţul carburanţilor a explodat în România. Benzina a atins cel mai ridicat nivel din ultimii şapte ani

Guvernul Sloveniei a decis să fixeze, începând de marţi, preţul benzinei şi motorinei la 1,503 şi, respectiv, 1,541 euro pe litru, a anunţat ministrul Economiei, Zdravko Pocivalsek, informează agenţia EFE.

Măsura vine în contextul puternicei scumpiri a carburanţilor, care s-a înregistrat în ultimele săptămâni, preţurile atingând niveluri record.

Pentru a le limita, Guvernul a luat ca bază preţul cel mai scăzut pe care l-au practicat luni benzinăriile din ţară şi a scăzut 6 eurocenţi la benzină şi, respectiv, 13 eurocenţi la motorină.

Incredibil! Marea Britanie se pregăteşte să raţionalizeze vânzările de carburanţi la benzinării! Experţii sunt aproape siguri că de luna viitoare englezii vor avea un număr maxim de litri per maşina
Preţul petrolului a continuat să scadă marţi, ajungând la cel mai redus nivel din ultimele două săptămâni, după ce discuţiile dintre Rusia şi Ucraina au atenuat temerile privind întreruperi ale aprovizionării, iar creşterea numărului de cazuri de COVID-19 în China a alimentat îngrijorările referitoare la încetinirea cererii, transmite Reuters.

„Obiectivul este calmarea situaţiei pe piaţa carburanţilor auto”, a explicat ministrul, citat de agenţia locală STA.

Pe de altă parte, acesta a dat asigurări că nu va fi penurie de combustibili şi că Executivul a asigurat cantităţi suficiente pentru consumatori.

Rusia a oprit furnizarea de gaze către Europa prin conducta Yamal, a anunțat marți Reuters. Fluxurile se desfășurau normal prin celelalte conducte, inclusiv Nord Stream 1.

Furnizarea de gaze rusești către Europa prin conducta Yamal-Europa a fost oprită marți, au arătat datele companiei care operează la granița dintre Polonia și Germania, potrivit Reuters.

Fluxurile de gaz rusești către Europa prin alte conducte, inclusiv conducta Nord Stream 1 peste Marea Baltică, erau în schimb stabile marți dimineață.

Isteria de la benzinării, prin ochii lui Cristian Tudor Popescu. Gazetarul prezintă criza preţurilor la carburanţi sub forma unei probleme de matematică

Pe conducta Yamal-Europa (Belarus- Polonia- Germania) au existat oferte preliminare pentru fluxuri dinspre est de 4,3 milioane de kilowați-oră (kWh/h) către Polonia din Germania până miercuri dimineață, au arătat datele operatorului de conducte Gascade.

Debitele prin Nord Stream 1 au fost constant la 71.952.390 kWh/h, indică datele operatorului. Pentru furnizarea de gaze în Slovacia din Ucraina prin punctul de frontieră Velke Kapusany, nominalizările de capacitate au fost de aproximativ 882.526 megawați oră pe zi.