Slujbă catolică pentru Sergiu Nicolaescu. Liturghie în memoria regizorului, la Catedrala Sf. Iosif

Luni după-amiază, la Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti a avut loc o Liturghie cu requiem pentru odihna regretatului cineast Sergiu Nicolaescu, decedat în data de 3 ianuarie, la vârsta de 82 de ani.

RomaniaTV.net
21 ian. 2013, 16:37
Slujbă catolică pentru Sergiu Nicolaescu. Liturghie în memoria regizorului, la Catedrala Sf. Iosif

Aproximativ 30 de persoane au participat, luni după-amiază, la Liturghia cu requiem organizată în memoria lui Sergiu Nicolaescu. Liturghia a început la ora 17.00 şi a durat 45 de minute, timp în care a fost pronunţat de mai multe ori numele de botez al regizorului Sergiu Florin Nicolaescu. Potrivit anunţului Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti, demersul a fost făcut „la solicitarea unui grup de credincioşi”.

Sergiu Nicolaescu a fost incinerat pe data de 5 ianuarie şi, conform normelor Bisericii Ortodoxe Române, nu a avut parte de o slujbă de înmormântare, ceea ce a stârnit nemulţumirea multor admiratori ai fostului regizor. Aceştia şi-au îndreptat criticile dure spre familia lui Sergiu Nicolaescu, cu toate că incinerarea a fost dorinţa cineastului, pe care şi-o exprimase în repetate rânduri.

Trupul neînsufleţit al lui Sergiu Nicolaescu a fost incinerat la Crematoriul Vitan-Bârzeşti, iar fostul regizor a avut parte la funeralii de onoruri militare.