Slujba de pomenire la şase luni pentru victimele de la Clubul Colectiv

La împlinirea celor şase luni de la tragicul eveniment din Clubul Colectiv din Bucureşti în urma căruia şi-au pierdut viaţa 64 de tineri, Patriarhia Română îşi exprimă compasiunea faţă de familiile îndoliate şi se roagă pentru odihna sufletelor celor trecuţi la Domnul din cauza incendiului.

29 apr. 2016, 07:29
Slujba de pomenire la şase luni pentru victimele de la Clubul Colectiv

Întrucât cele şase luni se împlinesc la 30 aprilie 2016, în Sâmbăta Mare, zi în care potrivit rânduielilor liturgice nu se oficiază slujbe de pomenire, Arhiepiscopia Bucureştilor va organiza un parastas în faţa Clubului Colectiv în ziua de luni, 9 mai 2016, ora 12.00, prima zi în care se pot oficia astfel de slujbe după sărbătoarea Sfintelor Paşti.

La această ceremonie sunt aşteptaţi părinţii, rudele şi toţi cei apropiaţi victimelor de la Clubul Colectiv.

Sâmbătă, 23 aprilie 2016, au fost oficiate slujbe de pomenire pentru victimele din Clubul Colectiv în bisericile parohiilor din care aceştia au făcut parte şi în cimitirele unde sunt înmormântaţi.

Citeşte şi: Dosarul COLECTIV, trimis în judecată. Patronii, acuzaţi de ucidere din culpă

În urma incendiului din 30 octombrie 2015, din clubul Colectiv, şi-au pierdut viaţa 64 de persoane – 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate. Incendiul a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul „Mantras of War”. Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit.

Direcţia de Sănătate Bucureşti, spitalele unde au fost internate victimele, ISU şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă sunt cele patru instituţii care au intervenit necorespunzător în noaptea tragediei de la Colectiv, potrivit concluziilor raportului Corpului de control al primului ministru.

Acum, la aproape cinci luni de la moartea lui Alexandru, tatăl său, Narcis Hogea, pare să fie mai aproape ca oricând de fiul său. Alexandru îi apare destul de des în vise. „Îl visez…l-am visat acum două nopți…l-am visat de trei ori foarte clar. Și de obicei știi când îl visez? Când încep să am îndoieli, seara, dacă lui îi e bine acolo.
Am scris la un moment dat ceva pe calculator și am scris chestia asta că venea mereu și ne îmbrățisa. Și am scris acolo că mi-e tare dor de îmbrățișarea lui (oftează) și în noaptea aia am visat că a venit și m-a luat în brațe…Și i-am simțit brațele pe spatele meu, îți dai seama? Și în visul ăsta….eu n-aveam barbă până să se întâmple nenorocirea, el avea barbă, dar barbă din asta de poartă tinerii…și eram mai mulți și după ce m-a luat în brate a zis: “Ia, uite, tata are barbă de boier!” și celelalte rude au zis că ele mi-au spus s-o dau jos..”Nu, tată, îți stă foarte bine cu barbă..Acu’ nici c-o mai dau jos (râde)„, spune Narcis Hogea.

Citeşte şi Mărturiile tânărului în scaun cu rotile, salvat din Colectiv: Am luat o gură de aer şi am strigat după ajutor

Citeşte şi TRAGEDIA din Colectiv, reconstituită secundă cu secundă. Incendiul a durat 153 de secunde