Slujbă fără respectarea normelor de distanţare, oficiată la Constanţa de Arhiepiscopul Tomisului. Enoriaşii NU au purtat mască

A fost aglomeraţie, duminică, la slujba oficiată de ÎPS Teodosie, după cum reiese din imaginile transmise live pe Facebook pe pagina Arhiepiscopiei Tomisului. Unii enoriaşi nu au purtat mască de protecţie, în timp ce alţii o ţineau sub bărbie. De asemenea, nici preoţii care au oficiat slujba nu au purtat mască, notează Libertatea.

RomaniaTV.net
11 oct. 2020, 13:13
Slujbă fără respectarea normelor de distanţare, oficiată la Constanţa de Arhiepiscopul Tomisului. Enoriaşii NU au purtat mască

Slujba a avut loc, duminică, la biserica Sf. Arhidiacon Ștefan din Constanța și a fost oficiată de ÎPS Teodosie. În imagini se observă cum mai mulţi dintre credincioşi nu au purtat mască de protecţie sau au purtat-o sub bărbie. Mai mult, oamenii nu au respectat regula de a păstra o distanţă de doi metri unii faţă de ceilalţi pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, conform Libertatea.

Sfânta Liturghie oficiată de către IPS Teodosie Arhiepiscopul Tomisului la biserica Sf. Arhidiacon Ștefan (zona gară), Constanța

Posted by Arhiepiscopia Tomisului on Saturday, October 10, 2020

Nu este prima oară când în timpul slujbelor religioase nu sunt respectate măsurile de prevenţie. Acest lucru s-a mai întâmplat şi în luna septembrie.

Arhiepiscopia Tomisului, despre slujba oficiată fără respectarea regulilor. „E o iluzie optică”

Întrebaţi de ce nu au fost respectate măsurile de combatere a epidemiei de COVID-19, reprezentanţii Arhiescopiei au afirmat că e vorba despre o „iluzie optică”.

„Cine a stabilit că nu s-au respectat măsurile? Poate este o iluzie optică, nu pot să fac un punct de vedere pe ce vedeți dumneavoastră. Încălcarea regulile se stabilesc de un organ de constatare”, a declarat Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului pentru Libertatea.

La nivelul judeţului Constanţa, au fost raportate duminică 85 de noi cazuri de COVID-19. Până în prezent, număr de persoane contaminate cu noul coronavirus a ajuns la 3711.

BILANŢ CORONAVIRUS 11 OCTOMBRIE Numărul de noi cazuri rămâne în continuare crescut, dar scade sub 3.000