Slujbă impresionantă la Vatican şi la Betleem. Papa Francisc, către credincioşi: Suntem invitaţi să reflectăm

Sărbătoarea Naşterii Domnului a emoţionat milioane de pelerini din lumea întreagă. În timp ce unii dintre ei au ales să participe la slujba oficiată de Papa Francisc la Vatican, alţii au luat calea Betleemului, locul naşterii lui Iisus. Cu această ocazie, Papa i-a îndemnat pe credincioşi să fie mai aproape de cei în nevoie.

25 dec. 2014, 09:22
Slujbă impresionantă la Vatican şi la Betleem. Papa Francisc, către credincioşi: Suntem invitaţi să reflectăm

Bucuria sărbătorii Naşterii lui Iisus a adus la Vatican mii de credincioşi din toate colţurile lumii. Toţi au vrut să participe la slujba oficiată de Suveranul Pontif. Cu această ocazie, Papa Francisc le-a transmis credincioşilor să fie mai aproape de cei de lângă ei.

„În această noapte sfântă, suntem invitaţi să reflectăm. Îl las pe Dumnezeu să mă iubească? Totodată, avem curajul să-L primim cu tandreţe când e vorba de dificultăţile şi problemele celor de lângă noi, ori preferăm soluţiile impersonale, probabil eficace, dar lipsite de căldura Evangheliei?”, a spius Papa Francisc.

Bazilica Sfântul Petru a devenit neîncăpătoare pentru miile de oameni strânşi. În mod tradiţional, Papa Francisc urmează să dea binecuvântarea de Crăciun Urbi et Orbi, la ora 13.

Înainte de Crăciun, sfântul părinte a transmis un mesaj emoţionant şi creştinilor din orientul mijlociu. Papa Francisc a făcut referire la Statul Islamic. „Nu ne putem resemna în faţa acestor conflicte”, a spus Papa. Suveranul Pontif le-a amintit tuturor că cei mai năpăstuiţi sunt copiii, mamele, bătrânii – milioanele de refugiaţi din această regiune măcinată de război.

Slujba din Ajunul Crăciunului a avut loc şi la Betleem, oraşul palestinian considerat leagănul creştinătăţii. A fost un adevărat spectacol pe străzile oraşului, unde au defilat fanfare şi Moşi Crăciuni. Tot acolo, credincioşii s-au adunat apoi pentru slujbă la Biserica Naşterii Domnului.

Vezi: Mesaje de Craciun pentru cei dragi: Sarbatori fericite!