Şmecheria lui Burleanu. Cum a păcălit România FIFA şi a intrat în Top 10 al fotbalului mondial

România se află pe locul 12 în clasamentul FIFA, dar următoarea ierahie ce va fi dată publicităţii îi va regăsi pe tricolori pe locul 8 în lume, peste naţionale mult mai titrate, precum Franţa, Anglia, Italia sau chiar campioana en-titre, Spania.

30 iun. 2015, 10:39
Şmecheria lui Burleanu. Cum a păcălit România FIFA şi a intrat în Top 10 al fotbalului mondial

Naţionala de fotbal a României are de aproape un an şi jumătate o ascensiune fulminantă în clasamentul FIFA şi va fi în urna capilor de serie la tragerea la sorţi a grupelor de calificare pentru CM 2018, care se va desfăşura pe 25 iulie, la St. Petersburg. Foarte multă lume se întreabă cum a urcat România într-un timp atît de scurt peste Anglia, Spania, Italia sau Franţa. Chiar dacă sîntem inferiori din toate punctele de vedere acestor naţionale, România va urca pe locul 8 în lume de la sfîrşitul lui iulie.

Citeşte şi România, salt URIAŞ în clasamentul FIFA

Conform click.ro, FRF a apelat la o „inginerie” semnalată de administratorii siteului football-rankings.info. Acesta ar fi informat Federaţia că evitarea partidelor de verificare îi va aduce României un avantaj în campania viitoare: „Surprinzător, mi-au ascultat sfatul”.

Citeşe şi Dezvăluiri incredibile. FIFA a plătit jucătorii unei naţionale pentru a nu-l faulta pe Messi

Răzvan Burleanu ar fi acceptat propunerea, România limitîndu-se să joace doar meciuri oficiale din preliminariile pentru Euro 2016, nu şi amicale, acolo unde foarte multe formaţii de top au pierdut puncte importante. Singurul amical al naţionalei a fost cu Danemarca, perfectat înainte de venirea lui Burleanu la FRF.

România ar fi avut cel puţin 3 date oficiale cînd putea să perfecteze amicale, dar de fiecare dată nu s-a întîmplat astfel, în perioada 1-9 septembrie 2014, 23-31 martie şi 8-16 iunie.