Şmecherul cu FERRARI din Iaşi, îngenuncheat încă o dată de poliţişti. Cum a mai adaugat un dosar penal la colecţie

Inca un dosar penal pe numele lui Lucian Zlate. In urma cu cateva zile, politistii ieseni l-au oprit in trafic pe Lucian Zlate, barbatul cunoscut prin Iasi drept "smecherul cu Ferrari". Pe 15 martie, politistii din cadrul Biroului Rutier au oprit un autoturism marca Range Rover, pe Bulevardul Anastasie Panu. La volanul bolidului se afla Lucian Zlate si vorbea la telefon, fara un dispozitiv de tip maini libere. Acesta a fost si motivul pentru care a fost oprit. Oamenii legii i-au cerut acestuia sa se legitimeze si sa prezinte permisul de conducere. Atunci, Lucian Zlate le-ar fi spus agentilor de la rutiera ca nu are permis de conducere din cauza unor chestiuni birocratice.

19 mart. 2019, 09:26
Şmecherul cu FERRARI din Iaşi, îngenuncheat încă o dată de poliţişti. Cum a mai adaugat un dosar penal la colecţie

„Politistii din cadrul Biroului Rutier Iasi au oprit pentru control, pe raza municipiului Iasi, un autoturism condus de un barbat, de 39 de ani. În urma verificarilor efectuate de politisti în bazele de date, s-a constatat faptul ca acesta avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În cauza a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunii de conducerea unui vehicul, fara permis de conducere. Cercetarile continua”, a precizat Ioana Bustiuc, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi, potrivit bzi.ro.

Citeşte şi Un tânăr din Iaşi s-a tâlhărit singur şi a sunat la 112, fără să ştie că este filmat

„Este o neglijenta din partea Politiei”

Lucian Zlate a comentat situatia. „Am fost oprit de politisti pe langa Finante, pentru ca vorbeam la telefon. Nu este prima data cand mi se intocmeste un dosar penal. Eu figurez in baza Politiei fara permis de conducere, insa am mai multe procese castigate in acest sens. Este doar o neglijenta din partea Politiei. M-am adresat deja Instantei. Cred ca la Iasi am deja 6-7 dosare pentru conducere fara permis, iar prin restul tarii cateva zeci, nici nu mai stiu. Nu cred ca are Politia din Iasi ceva cu mine, este vorba doar despre o neglijenta din partea autoritatilor”, a precizat Lucian Zlate.

Problemele lui Zlate cu Politia Rutiera au inceput de mai mult de zece ani. Atunci, politistii din Vaslui l-au depistat conducand cu viteza. A ramas fara permis, iar pana acum a fost prins de mai multe ori de oamenii legii. Daca se va mai urca la volan fara sa-si puna la punct dosarele penale, risca sa se aleaga si cu altele. Lucian Zlate a ajuns sa fie cunoscut in Iasi dupa ce a fost implicat in mai multe afaceri, mai mult sau mai putin legale. Acesta a fost si condamnat la inchisoare cu suspendare, pentru evaziune fiscala.

Mai mult decat atat, a stat si in arest pentru ultraj contra bunelor moravuri, dupa un scandal dintr-un club din Iasi. Cel mai mult, Zlate a iesit in evidenta pentru ca a condus masini de lux, printre care si Ferrari.

In primavara anului trecut, Lucian Zlate se afla la volanul unui Ferrari si a fost tras pe dreapta de politisti pentru ca avea un stil de condus mai sportiv. Atunci, i-a fost atrasa atentia, insa nu a fost sanctionat de catre oamenii legii. In orice caz, Zlate este unul dintre iesenii pe numele caruia au fost deschise extrem de multe dosare penale pentru diferite infractiuni, majoritatea dintre acestea fiind la regimul rutier.