Smoothie-ul de iarnă care topeşte grăsimea abdominală şi accelerează metabolismul

Nu ar fi grozav dacp ai putea să topeşti grăsimea toată ziua, în loc să topeşti ţesutul gras doar în timpul sesiunilor de exerciţii?

RomaniaTV.net
24 nov. 2015, 12:52
Smoothie-ul de iarnă care topeşte grăsimea abdominală şi accelerează metabolismul

Ei bine, cercetările arată că există unele strategii dovedite care îţi pot creşte rata metabolică şi care pot arde grăsimea pentru perioade mai lungi de timp, pe parcursul zilei.

Pentru a înţelege modul în care rata metabolică poate fi crescută, trebuie să înţelegem mai întâi nivelul normal de glucoză şi metabolizarea insulinei.

După o masă, concentraţia de glucoză din sânge creşte şi declanşează o creştere a nivelului insulinei. Acest lucru transmite un semnal pentru ca zahărul din sânge să fie transportat către muşchi şi către celulele grase, până când apare o scădere în ceea ce priveşte nivelul glucozei din sânge.

Citeşte şi  Lucruri pe care nu le ştiai despre metabolism

Mulţi oameni, însă, au o disfuncţie în acest sistem din cauza consumului excesiv de carbohidraţi (cunoscuţi şi sub numele de zaharuri simple) şi grăsimi saturate, iar din această cauză insulina este mai dominantă. Acesta este un semnal pentru ca grăsimea să fie depozitată.

În plus, situaţiile extrem de stresante determină eliberarea de cortizol şi alte substanţe chimice din corp care transmit acelaşi semnal, că grăsimea se poate depozita în corp.

Această disfuncţie se datorează, în general, unor obiceiuri alimentare sărace, unei inactivităţi fizice şi stresului.

Cu toate acestea, cu ajutorul unor schimbări simple pe care le poţi face în dietă în programul tău de exerciţii şi în stilul tău de viaţă, oricine poate să îşi accelereze metabolismul şi să înceapă să ardă mai multe calorii pe parcursul zilei.

Citeşte şi  Ce alimente trebuie să consumi pentru a arde grăsimile în funcţie de tipuri de metabolism

Aceste condimente aromate, atât de populare în preajma Sărbătorilor de iarnă, pot, de asemenea, să accelereze capacitatea corpului tău de arde grăsimile. Scorţişoara, nucşoara şi cuişoarele – toate sunt alimente cu efect termogenic. Ele stimulează metabolismul corpului tău, astfel încât tu vei arde fără efort mai multe calorii, chiar şi în timp ce te odihneşti. O simplă jumătate de linguriţă din aceste condimente îţi poate oferi un efect termogenic complet.

Citeşte această reţetă şi prepară-ţi un smoothie delicios pentru lunile noiembrie-decembrie. Consumă smoothie-ul cel puţin o dată pe zi, în locul unei mese principale.

Citeşte continuarea pe feminis.ro