Sneaky Little Hobbitses – Locul din România care arată ca cel din filmul Stăpânul Inelelor. Este vizitat de turiști din toată lumea, iar prețul este unul foarte mic

În România există un loc care arată exact ca cel din filmul Stăpânul Inelelor. Aici vin turiști din întreaga lume.

28 oct. 2023, 16:40

În România există un loc care arată precum cel din Stăpânul Inelelor. Este vorba despre „Casa hobiților”, care s-a deschis în luna august 2023. Aceasta este amenajată la intrarea în Cisnădioara dinspre Cisnădie, Sibiu.

Cel care a venit cu ideea este antreprenorul Emil Ilie Bratu, după ce a realizat că stilul de viațădin Cisnădoria seamănă cu cel din Stăpânul Inelelor. El a decis să construiască o casă apropiată de cea pe care a văzut-o în seria de filme. Acesta s-a gândit să le facă o surpriză fanilor filmului și să atragă turiști.

Citește și: Locul din România unde poți cumpăra un apartament mobilat și utilat cu prețul de 5.000 de euro

„Visul meu dintotdeauna a fost să trăiesc ca la țară, să am curte, grădină, verdeață, să cultiv propriile mele legume, să stau la aer curat… și mi-am dat seama că ce am eu aici seamănă mult cu povestea din film. Gândiți-vă cum sunt ilustrați hobbiții în film și carte. Așa mi-a venit ideea să amenajez zona și să caut un proiect de casă în scop turistic”, a mai adăugat acesta.

Citește și: Locul din România unde busolele o iau razna. Cum explică specialiștii acest fenomen ciudat

Emil Ilie Bratu a povestit că lucrările au durat șase ani. El a declarat că s-a îndrăgostit de colțurile de rai de lângă Sibiu și că a dorit să construiască o casă unică. Inițial, aceasta a dorit să facă o casă doar pentru el și familia lui, apoi a realizat că poate câștiga bani dacă o închiriază.

„Pur și simplu m-am îndrăgostit de zonă și de natura de aici, încă din acea clipă am început să caut un teren în localitate. În 2015 am reușit să găsesc unul pe criteriile și bugetul meu, așa am cumpărat acest teren de aproximativ 6.000 de metri pătrați.

Mi-am dorit să am liniște, să stau departe de agitație, de oameni. Scopul inițial a fost să trăiesc aici alături de familie, în tihnă, eventual să fac o pensiune și să închiriez din când în când”, a explicat antreprenorul pentru Turnul Sfatului.