SNSPA achiziţionează un soft antiplagiat

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a anuntat, pentru RTV.net, că SNSPA este în curs de achiziționare a unui soft antiplagiat, pe care îl poate pune la dispoziția Comisiei de Etică, în cazul în care Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului va solicita acest lucru. Remus Pricopie a făcut această declarație ca răspuns la întrebarea dacă SNSPA are în vedere implicarea în evaluarea științifică a lucrărilor de doctorat.

RomaniaTV.net
25 iun. 2012, 13:43
SNSPA achiziţionează un soft antiplagiat

 „Asistăm, în ultimii ani, la o acutizare a luptei politice și o extindere a domeniilor pe tărâmul cărora au loc conflictele dintre politicieni. Din păcate, educația se numără printre aceste domenii. A început cu așa-zisul „Pact pentru educație”, a continuat cu adoptarea, fără dezbatere în Parlament, a Legii Educației Naționale și culminează acum cu acuzații de plagiat la adresa adversarilor politici. Este cea mai mare greșeală pe care o putem face ca popor, să contaminăm politic spiritual academic, să decidem prin sondaje de opinie calitatea unor lucrări științifice.” a spus rectorul.

 “Observ acum că toată lumea se pricepe la drept penal internațional și se pronunță ca atare.  Este necesară o clarificare a acestor aspecte. Pe de o parte, conform legislației în vigoare, numai Comisia de Etică din cadrul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului are atribuții în soluționarea acestui caz. Pe de altă parte, ca urmare a unei decizii adoptatăde Senat în urmă cu aproximativ o lună, SNSPA este în curs de achiziționare a unui soft care să analizeze acuzațiile de plagiat. În momentul în care vom avea acest soft, vom fi în măsură să evaluăm și astfel de cazuri, la solicitarea Ministerului Educației.”  a mai adăugat Procopie.