Soacra lui Traian Băsescu a fost înmormântată VIDEO

Zi plină de durere în familia prezidenţială. Aurora Andruşcă, mama Mariei Băsescu, a fost condusă pe ultimul drum. Soacra preşedintelui a fost înmormântată la Suceava, oraşul natal.

RomaniaTV.net
01 apr. 2012, 07:36

UPDATE: 16.00 Aproape 400 de oameni s-au înghesuit într-un restaurant din Suceava unde a avut loc pomana soacrei. Politicienii care au venit la Suceava au plecat înainte de finalizarea ceremoniei funerare.

UPDATE: 13: 30 Se fac 24 de opriri în drum spre cimitir. Prima oprire a fost la locuinţa familiei Andruşcă. Slujba a fost oficiată de un sobor de șapte preoți în frunte cu Arhiepiscopul Pimen al Sucevei. Aproximativ 800 de persoane sunt prezente la  înmormântarea Aurorei Andruşcă. S-au pus colaci în drumul cortegiului. Clipe dureroase pentru familia prezidenţială. Maria Băsescu şi-a lăsat capul pe umărul soţului şi a plâns după mama pierdută.

Îmbrăcaţi în negru şi foarte afectaţi, preşedintele, soţia acestuia şi fiicele lor o conduc pe ultimul drum pe cea care le-a fost soacră, mamă, respectiv bunică.


UPDATE: 13.06 Cortegiul a plecat spre cimitir. Corpul neînsufleţit al Aurorei Andruşcă este condus pe ultimul drum. La ceremonie este şi Prinţesa Lia, dar şi oameni simpli care au de spus doar vorbe bune despre soacra preşedintelui. Maria Băsescu a stat toată noaptea la priveghi cu fiica ei Ioana. Bătrânul Andruşcă, socrul preşedintelui, este foarte afectat de acest eveniment nefericit. Până vineri la orele 21.00 nu i s-a comunicat că cea care i-a fost alături o viaţă întreagă a trecut în nefiinţă. Rudele s-au temut de reacţia lui şi de faptul că nu se simte foarte bine. Bătrânul este alinat de nepoatele sale şi de preşedinte.

UPDATE: 11.24. Sute de oameni se află la capela din Burdujeni pentru a o conduce pe ultimul drum pe soacra preşedintelui. De asemenea, la Suceava se află şi numeroase persoane politice, printre care Elena Udrea, Emil Boc, Gheorghe Flutur, Gabriel Berca, Vasile Blaga, Cătălin Baba, Daniel Funeriu şi Anca Boagiu.

Înmormântarea va avea loc astăzi, la ora 12.00, la Cimitirul Eternitatea din cartierul Burdujeni, din Suceava. La funeralii sunt așteptați să participe reprezentanți ai Guvernului și lideri ai PDL.


Aurora Andruşcă, mama Mariei Băsescu, s-a stins din viaţă după câteva zile de agonie în spital. Întreaga familie Băsescu, preşedintele, soţia şi cele două fiice, au mers la Suceava cu un elicopter.

Preşedintele a fost în permanenţă lângă soţia lui şi şi-a consolat şi socrul în vârstă de 92 de ani.

Aurora Andruşcă împlinise 83 de ani la începutul acestei luni. Suferea de osteoporoză şi nu se putea deplasa, iar de mai mulţi ani urma şi un tratament pentru problemele cardiace.