Soarele a intrat în „adormire”, experţii sunt SPERIAŢI. SE VA FACE FRIG!

In aceasta perioada, activitatea Soarelui este la cea mai scazuta intensitate din ultimul secol. Oamenii de stiinta sunt uimiti si spun ca planeta poate intra intr-o era glaciara scurta.

05 dec. 2015, 16:08
Soarele a intrat în „adormire”, experţii sunt SPERIAŢI. SE VA FACE FRIG!

Fizicienii spun ca nu au mai vazut asta niciodata: „Daca privesti inapoi cand Soarele a fost tot asa de inactiv trebuie sa te intorci in timp aproximativ 100 de ani”, spune specialistul Richard Harrison, seful departamentului de fizica spatiala din Oxfordshire, Marea Britanie.

Soarele a ajuns la nivelul maxim al ciclului lui de 11 ani moment in care, in teorie, activitatea astrului ar trebui sa fie mai puternica. Specialistul Mike Lockwood din Marea Britanie a declarat ca situatia de acum – cu o intenstitate atat de mica a Soarelui – se asemeamana cu cea de la sfarsitul secolului XVII – lea, cand Soarele a intrat intr-o faza de liniste, numita „Maunder Minimum”.

Acea perioada a adus ierni foarte friguroase in Europa, iar Marea Baltica si fluviul Tamisa au inghetat. Acele vremuri sunt considerate o adevarata Mini-Era Glaciara.

Specialistii se tem ca lumea s-ar putea confrunta cu o situatie similara cu cea din secolul XVII-lea si in special Europa este expusa pericolului de inghet – specialistii se asteapta la ierni din ce in ce mai reci.

Mai multe detalii, pe revista Teo