Soarele apare vineri în sud şi est, însă de sâmbătă revine gerul VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionare cod galben de ninsori şi viscol, valabilă până joi la ora 18:00. Va ninge în vestul, nord-vestul şi centrul ţării. Stratul de zăpadă, nou depus, va depăşi local 10-15 centimetri şi izolat, mai ales în zona Carpaţilor Occidentali şi nordul Carpaţilor Orientali, 25 de centimetri.

RomaniaTV.net
15 feb. 2012, 17:18
Soarele apare vineri în sud şi est, însă de sâmbătă revine gerul VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

În Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi la munte vântul va prezenta intensificări, depăşind la rafală 50-60 km/h, viscolind ninsoarea.

Joi, norii acoperă aproape în întregime cerul şi ninge pe arii extinse în nordul şi centrul ţării, dar şi în regiunile vestice, unde zăpada încă este viscolită de vântul care suflă în rafale. Vântul le face ceva probleme şi locuitorilor din sud şi sud-est, dar aici doar trecător va fulgui.

Maximele temperaturii aerului au valori pe care la vremea asta ar fi trebuit să le aibă minimele nocturne: de la -8 grade Celsius în nordul Moldovei, până la 2-3 grade Celsius în sud-vest şi sud.

În Capitală, sunt înnorări joi. Amiaza vine cu 1-2 grade în termometre, însă cu vânt care ne mai fură din ele, iar spre seară, sunt condiţii să ningă puţin şi slab, iar temperatura aerului coboară spre -5 grade.

Vineri, în regiunile din interiorul arcului carpatic norii sunt mulţi, dar ninsorile îşi fac apariţia după căderea nopţii. În sud şi est, este prezent şi soarele, doar izolat cad câţiva fulgi, însă vântul mai viguros din sudul Moldovei, Dobrogea şi Bărăgan spulberă în răstimpuri zăpada, ca şi pe crestele înalte de munte. Regimul termic se anunţă în continuare scăzut, temperaturile se încadrează între -10 şi 0 grade Celsius.

În Capitală, vineri va fi o zi însorită cu maxima de -3 grade, mai coborâtă cu 7 grade decât valoarea normală pentru data din calendar. Iar noaptea următoare vine din nou cu ger şi cu puţină ceaţă asociată cu chiciură.

Ziua de sâmbătă începe cu ger în centrul, estul şi sudul ţării. Ceaţa prezentă la nivel local este însoţită de chiciură, dar doar izolat sunt fulguieli trecătoare peste zi. În vest aşteptăm ceva mai multe precipitaţii, tot slabe cantitativ, predominant sub forma de ninsoare. Vântul se domoleşte, însă în toată ţara, iar temperatura aerului mai creşte puţin. Maximele pornesc de la -6 grade în sud-est, însă ating aproximativ 5 grade în Banat, unde se aşteaptă şi lapoviţă.

Sâmbătă, în Bucureşti, soarele se arată printre nori, dar vremea rămâne rece pentru această dată. Temperatura aerului nu trece de -4 grade, în condiţii de vânt destul de slab şi ceaţă cu chiciură în primele ore ale zilei.