Soarele generos va domina cerul. Vezi PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Următoarele zile vor fi dominate de o vreme frumoasă şi călduroasă, temperaturile la nivelul solului vor depăşi nivelul caniculei. Din fericire pentru unii locuitori ai ţării, ploile îşi vor face apariţia trecător, fiind însoţite de vânt, ceea ce va mai răcori puţin atmosfera.

21 aug. 2013, 14:46
Soarele generos va domina cerul. Vezi PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Vremea va fi în continuare călduroasă în sudul şi sud-estul ţării, joi, în timp ce în restul teritoriului, valorile termice vor continua să scadă uşor. Din când în când norii se înmulţesc în vestul, nordul şi centrul ţării, unde, local, vor scutura averse însoţite de descărcări electrice, în timp ce în rest soarele ţine agenda zilei. Vântul se mai agită puţin şi prin Dobrogea, dar trecător şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 de grade în Maramureş şi 34 de grade în sudul Munteniei.

Şi joi este cald în Bucureşti, cu 33 … 34 de grade în orele amiezii. Totul pe fondul unui soare generos şi a unui vânt fără excese.

Vineri, meteorologii anunţă o vreme călduroasă în regiunile sudice şi sud-estice, în timp ce în restul teritoriului valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru a treia decadă a lunii august. Soarele este umbrit de nori din când în când în Banat, Transilvania, vestul şi nordul Olteniei, precum şi în zona de munte, unde, pe alocuri vor fi ploi de scurtă durată, cu tunete şi fulgere. Vântul este agitat în sud-estul extrem, dar şi pe parcursul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 de grade în estul Transilvaniei şi 34 de grade în Lunca Dunării.

Vremea va fi în continuare călduroasă în Bucureşti în ziua de vineri. Nu va fi nici urmă de ploi deşi pe cer se arată câţiva nori, dar numai pentru decor. Vântul adie plăcut şi în termometre se strâng 32…33 de grade.

Cald se anunţă şi sâmbătă în regiunile sudice, când termometrele vor înregistra 33…34 de grade în lunca Dunării pornind de la valori modeste în nordul Moldovei, respectiv de 22 de grade. Soarele împarte cerul cu norii numai prin zona de munte şi în centrul ţării, unde îşi fac apariţia pe arii destul de restrânse ploi de vară, cu tunete şi fulgere.

Este cald şi frumos în Capitală pe tot parcursul zilei de sâmbătă. Soarele domină cerul, vântul aproape că nu se simte, aşa puteţi profita de vremea perfectă de la sfârşitul verii pentru a merge la piscină sau la ştrand. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade.

Ziua de duminică şi primele zile ale săptămânii viitoare vor aduce temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în sudul ţării şi apropiate de cele obişnuite, în rest. Temporar se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului local in zona de munte şi pe arii ceva mai restrânse în celelate zone.