Întâlnirea Ponta – Băsescu s-a încheiat. Preşedintele a respins din nou bugetul şi acordul cu FMI

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit, marţi seară, la Palatul Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu, pentru a discuta despre efectele nesemnării acordului cu FMI şi respingerii bugetului de stat pe 2014. La întâlnire au participat şi guvernatorul BNR, Murug Isărescu, vicepremierul Daniel Chiţoiu şi ministrul delegat pentru Buget Liviu Voinea.

03 dec. 2013, 15:07
Întâlnirea Ponta – Băsescu s-a încheiat. Preşedintele a respins din nou bugetul şi acordul cu FMI

UPDATE Premierul Victor Ponta a declarat, după întâlnirea de la Cotroceni, că preşedintele Traian Băsescu i-a anunţat pe participanţii la întrunire că nu va aproba bugetul pentru anul 2014.

„Traian Băsescu e inflexibil. Vrea să şicaneze cât poate de mult”, a spus Victor Ponta.

Prim-ministrul Victor Ponta i-a trimis preşedintelui Traian Băsescu o scrisoare prin care îi solicită acestuia o întrevedere în care să discute modalităţile de deblocare a situaţiei generate de refuzul şefului statului de a semna memorandumul încheiat între guvernul român şi Fondul Monetar Internaţional.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că a decis să nu aprobe memorandumul vizând negocierile cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană din cauză că Guvernul şi-a asumat majorarea accizei la carburanţi cu 7 eurocenţi/litru.

Şeful statului a subliniat că nu-şi va asuma această măsură, pe care a catalogat-o ‘antieconomică, împotriva intereselor României şi împotriva şanselor de relansare a economiei’.

VEZI SI: Victor Ponta i-a scris lui Băsescu pe marginea memorandumului cu FMI şi a bugetului. Se întâlnesc la ora 17.00