Şoc imens, tatăl şi antrenorul Amandei Anisimova, găsit mort în camera de hotel. Jucătoarea s-a retras de la US Open

Tragedie în lumea tenisului. Tatăl americancei de origine rusă Amanda Anisimova (17 ani), Konstantin Anisimov, care îi era acesteia și antrenor, a fost găsit mort. Acesta avea 50 de ani.

RomaniaTV.net
20 aug. 2019, 08:55
Şoc imens, tatăl şi antrenorul Amandei Anisimova, găsit mort în camera de hotel. Jucătoarea s-a retras de la US Open

În urma acestei vești teribile, Amanda Anisimova, una dintre cele mai talentate jucătoare din noul val, a decis să nu participe la ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, ce se va desfășura în perioada 26 august – 8 septembrie.

Cauza morţii lui Konstantin Anisimov nu a fost deocamdată dezvăluită. Bărbatul nu suferea de nicio boală, iar cauza morții ar putea fi reprezentată de un atac de cord.

Amanda Anisimova, campioană de junioare la US Open în 2017, ocupă în prezent locul 24 în clasamentul WTA, iar anul acesta s-a făcut remarcată la turneul de la Roland Garros, unde a eliminat-o pe deţinătoarea trofeului, românca Simona Halep (6-2, 6-4), calificându-se în semifinale.

Konstantin Anisimov şi soţia sa Olga s-au mutat din Rusia în Statele Unite, în 1998, iar sub coordonarea sa Amanda Anisimova a început să urce în ierarhia WTA. Jucătoarea americană urmează să împlinească 18 ani pe 31 august.