ŞOC în FOTBAL. Fostul manager al clubului a fost REŢINUT pentru PLĂŢI FRAUDULOASE

Herman van Holsbeeck, fostul manager al lui Anderlecht, a fost reţinut, joi, în cadrul unui caz de corupţie în fotbalul belgian.

12 sept. 2019, 11:53
ŞOC în FOTBAL. Fostul manager al clubului a fost REŢINUT pentru PLĂŢI FRAUDULOASE

Investigaţiile se referă în mod special la modul în care atacantul sârb Aleksandar Mitrovic a ajuns la club în 2013 şi a plecat în 2015. Justiţia belgiană bănuieşte că la aceste două transferuri s-au efectuat plăţi frauduloase.

Van Holsbeeck, în vârstă de 64 de ani, a fost aproape 15 ani unul dintre cei mai importanţi conducători de la Anderlecht, el fiind concediat în 2018 de câtre noua conducere a miliardarului Marc Coucke.

Miercuri, în acest caz, şapte percheziţii au fost efectuate la Monaco, Londra şi Liege, iar două persoane au fost reţinute, fiind bănuite de spălare de bani şi corupţie. Una dintre persoanele reţinute este Christophe Henrotay, acum impresar al jucătorilor Thibaut Courtois, Christian Luyindama, Yannick Carrasco şi Kevin Mirallas. Henrotay a fost agentul altor vedete ale fotbalului european, ca Youri Tielemans, Romelu Lukaku, Leander Dendoncker şi Daniel Van Buyten.

Potrivit RTBF, a doua persoană reţinută este Christophe Cheniaux, cumnatul şi principalul colaborator al lui Christophe Henrotay.