CORUPŢIE în fotbal. Percheziţii în Liege, Londra şi Monaco. Două persoane au fost arestate, între care impresarul lui Thibaut Courtois

Şapte percheziii au fost efectuate la Monaco, Londra şi Liege şi două persoane au fost arestate, în cadrul unui dosar de corupţie în fotbalul belgian. Este vorba despre un dosar de corupţie în fotbal instrumentat la Bruxelles.

RomaniaTV.net
11 sept. 2019, 10:07
CORUPŢIE în fotbal. Percheziţii în Liege, Londra şi Monaco. Două persoane au fost arestate, între care impresarul lui Thibaut Courtois

Ancheta viza iniţial transferul din 2015 al atacantului sârb Aleksandar Mitrovic, de la Anderlecht şi Newcastle United, dosar în care au fost operate o serie de percheziţii pe 24 aprilie în Belgia, la clubul RSC Anderlecht şi la sediul Federaţiei belgiene, fără a se opera însă arestări.

Noua etapă a anchetei îl vizează acum pe impresarul Christophe Henrotay, suspectat că a încasat comisioane ilegale  în cazul unor transferuri de jucători. Christophe Henrotay este impresarul jucătorilor Thibaut Courtois, Christian Luyindama, Yannick Carrasco şi Kevin Mirallas. El a fost reţinut la Monaco.

„Acest al doilea val de percheziţii urmează primei operaţiuni, realizate în aprilie, la sediul clubului Anderlecht şi la cel al Federaţiei Belgiene de Fotbal. Faptele includ spălare de bani şi coupţie în mediul privat, în legătură cu transferurile de jucători”, a precizat parchetul, într-un comunicat.

Parchetul belgian nu a dezvăluit identitatea celor doi arestaţi, evocând arestarea unui agent de jucători la Monaco şi a asistentului său într-o regiune din Belgia. Cei doi sunt acuzaţi de spălare de bani şi de corupţie în cadrul transferurilor de jucători. Percheziţiile s-au derulat în zilele de marţi şi miercuri: patru în principatul Monaco, două în Belgia şi una la Londra, a precizat Parchetul belgian.

Potrivit RTBF, a doua persoană reţinută este Christophe Cheniaux, cumnatul şi principalul colaborator al lui Christophe Henrotay. Cheniaux a fost reţinut la Liege.

Christophe Henrotay este într-un litigiu cu alt colaborator, Peter Smeets. Acesta din urmă l-a acuzat pe Henrotay că a încasat un comision de şase miliaone de euro din transferul lui Youri Tielemans de la Anderlecht la AS Monaco. La rândul lui, Henrotay l-a acuzat pe Smeets de calomnie.