Şoc în fotbal: Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, umăriţi penal de procurorii anticorupţie

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, şi preşedintele Ligii Profesionistă de Fotbal, Dumitru Dragomir, alături de alţi oameni de fotbal, sunt urmăriţi penal, pentru abuz în serviciu, informează Antena 3.

RomaniaTV.net
22 oct. 2011, 09:56
Şoc în fotbal: Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, umăriţi penal de procurorii anticorupţie

Dumitru Dragomir a confirmat că este citat la Direcţia naţională Anticorupţie (DNA) pentru 27 octombrie, împreună cu alţii, iar Mircea Sandu pentru 28 octombrie.

Dragomir a afirmat, la Antena 3, că au fost reclamaţi de patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu.

Alături de Sandu şi Dragomir, mai sunt cercetaţi opt membri ai Comitetului Executiv al FRF, susţine sursa citată.

Potrivit listei membrilor FRF, Mircea Sandu este preşedinte; Dumitru Dragomir, prim-vicepreşedinte; Octavian Goga, vicepreşedinte, reprezentant al fotbalului amator; Cristian Borcea, reprezentant al cluburilor de Liga I; Marius Stan,reprezentant al cluburilor de Liga I; Cornel Şfaiţer, reprezentant al cluburilor de Liga a II-a; Marian Rusen, reprezentant al cluburilor de Liga a II-a, Ştefan Stana, reprezentant al cluburilor de Liga a III-a; Cristian Bobar, reprezentant al cluburilor de Liga a III-a; Paul Costaş, reprezentantul cluburilor cu activitate exclusivă de copii şi juniori şi reprezentantul cluburilor de Fotbal în sală; Marian Pălărie, reprezentantul cluburilor de fotbal feminin; Ion Crăciunescu, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor şi Dumitru Costin, preşedintele sindicatului fotbaliştilor recunoscut de FIFPRO.

În 6 octombrie, patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a acuzat, FRF , de fals în documentele întocmite cu ocazia şedinţei din 20 iulie a Comitetului Executiv al federaţiei, în care s-a luat decizia de dezafiliere a clubului Universitatea Craiova.

Adrian Mititelu a prezentat două documente, adresa FRF prin care secretarul general al federaţiei Adalbert Kassai informa clubul Universităţii Craiova de decizia de dezafiliere şi o listă cu semnăturile membrilor Comitetului Executiv prezenţi la şedinţa din 20 iulie.

În 28 septembrie, procurorii anticorupţie l-au pus sub învinuire pe Vasile Avram într-un nou dosar în care este acuzat alături de avocaţii săi Adrian Penciu şi Alexandru Şerban pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv instigare la această faptă şi favorizarea infractorului.

Federaţia Română de Fotbal anunţa, în 20 iulie, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF.

Universitatea Craiova a refuzat să-şi retragă acţiunile în instanţele civile împotriva Federaţiei Române de Fotbal, iar Comitetul Executiv al FRF a decis dezafilierea clubului.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, declara că decizia Comitetului Executiv de a exclude clubul Universitatea Craiova a intrat imediat în vigoare, singura posibilitate ca această hotărâre să fie anulată fiind în cadrul votului Adunării Generale din martie sau aprilie 2012.

După dezafiliere, jucătorii Universităţii Craiova au devenit liberi de contract şi au plecat gratis la alte echipe.

Universitatea Craiova a retrogradat în Liga a II-a la finalul sezonului trecut. Finanţatorul Adrian Mititelu este în conflict cu preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, cu selecţionerul Victor Piţurcă şi cu alţi oameni de fotbal. Mititelu a deschis mai multe acţiuni în instanţă, contestând unele decizii ale comisiilor FRF şi LPF luate în defavoarea clubului său. Totodată, Mititelu susţine că a depus plângeri la Parchet şi la DNA împotriva unor oameni de fotbal, pe care îi acuză de constituire în „grup infracţional” în scopul controlării fotbalului românesc.