Şoc în fotbalul mare: Paul Pogba a fost prins dopat! Ce sancţiune riscă starul francez de la Juventus

Paul Pogba (30 de ani), mijlocașul central al lui Juventus, a ieșit pozitiv la un test doping. Au fost găsite doze anormale de testosteronla o testare realizată după prima etapă din Serie A, Udinese - Juventus 0-3, în care francezul a fost rezervă neutilizată.

11 sept. 2023, 21:27
Şoc în fotbalul mare: Paul Pogba a fost prins dopat! Ce sancţiune riscă starul francez de la Juventus
Şoc în fotbalul mare: Paul Pogba a fost prins dopat! Ce sancţiune riscă starul francez de la Juventus

Şoc în fotbalul mare: Paul Pogba a fost prins dopat! Francezul, campion mondial în 2018, riscă o pedeapsă cuprinsă între 2 și 4 ani. Urmează să fie efectuate mai multe analize pentru a putea fi confirmat rezultatul. Paul Pogba are la dispoziţie trei zile la dispoziție să solicite proba B și, dacă se confirmă că s-a dopat, va fi automat suspendat temporar până când va fi judecat de Tribunalul Național Antidoping din Italia. Mijlocașul, care a încălcat articolele 2.1 și 2.2 din regulament, referitoare la folosirea de substanțe interzise și încercarea de a le utiliza, poate opta însă pentru a ajunge la o înțelegere cu judecătorii, în dorința de a primi cea mai mică pedeapsă, scrie La Gazzetta dello Sport.

Citeşte şi: Mesaj de ultimă oră primit de Simona Halep! Anunţul dimineţii în dosarul de dopaj! „O ruşine!”

Testosteronul nu poate fi folosit de sportivi, fiind inclus pe lista neagră a substanțelor interzise de Agenția Mondială Anti-Doping (WADA). Folosirea testosteronului are ca obiectiv principal dezvoltarea forței și a masei musculare, informează sciencedirect.com. Testosteronul nu poate fi administrat într-un tratament.

Paul Pogba evoluează din iulie 2022 la Juventus, care l-a readus de la Manchester United. „Diavolii” au plătit 105 milioane de euro pentru transferul lui de la Juventus, realizat în august 2016. Are 14 trofee în palmares: Campionatul Mondial și Liga Națiunilor cu Franța, patru titluri, trei Supercupe ale Italiei și două Cupe cu Juventus, Europa League și două Cupe ale Ligii Angliei cu Manchester United.