Mesaj de ultimă oră primit de Simona Halep! Anunţul dimineţii în dosarul de dopaj! „O ruşine!”

Simona Halep este susţinută de Asociaţia Jucătorilor Profesionişti de Tenis, fondată de Novak Djokovic. Ahmad Nassar, directorul executiv al PTPA, a descris drept "o ruşine" faptul că românca nu a primit încă verdictul în cazul de dopaj în care a fost audiată în urmă cu mai bine de două luni.

06 sept. 2023, 08:22
Mesaj de ultimă oră primit de Simona Halep! Anunţul dimineţii în dosarul de dopaj! „O ruşine!”
Mesaj de ultimă oră primit de Simona Halep! Anunţul dimineţii în dosarul de dopaj! "O ruşine!"

Mesaj de ultimă oră primit de Simona Halep! Ahmad Nassar, directorul executiv al PTPA, Asociația Jucătorilor Profesioniști de Tenis, organizație fondată de Novak Djokovic, s-a pronunțat pe situația Simonei Halep. „Sunt de acord că este o rușine. Este în mod evident nedrept pentru Simona Halep, familia, echipa și fanii ei. Totuși, nu sunt surprins că WTA nu a vorbit despre asta. WTA și-a abdicat cu mult timp în urmă responsabilitățile față de jucători. Ăsta este doar un exemplu care demonstrează că a pretinde că reprezinți în mod adecvat jucătorii și turneele simultan pur și simplu nu funcționează. Și unul dintre motivele pentru care jucătorii lideri au decis să creeze PTPA pe modelul din alte sporturi”, a spus Ahmad Nassar.

Citeşte şi: Simona Halep, veste excelentă în cazul de dopaj. Mesaj exuberant al fostului lider WTA: „Înapoi!” FOTO

Reacţia PTPA vine după ce John Millman, fost sfert-finalist de US Open, şi Alize Cornet, locul 79 WTA, au criticat faptul că dubla câștigătoare de Grand Slam așteaptă de mai bine de două luni verdictul în cazul de dopaj. Directorul asociației lui Novak Djokovic i-a răspuns unui utilizator care acuzas” că „PTPA abia dacă a vorbit despre cazul Simona Halep”: „Am petrecut ore fără număr alături de avocați și alte persoane în care am dezbătut subiectul și am făcut eforturi pentru dreptate”.

Simona Halep a fost audiată la finalul lunii iunie, dar nu a primit până în acest moment verdictul din partea judecătorilor şi rămâne suspendată provizoriu, la mai bine de un an de la ultimul meci jucat, la US Open 2022.

Citeşte şi: Cine e bărbatul cu care Simona Halep se află în vacanţă la Atena. Prima reacţie a sportivei: „Un milion de motive pentru a zâmbi şi a râde”

PTPA este o organizație fondată oficial în 2021, cu scopul de „a proteja și sprijini jucătorii și jucătoarele de tenis din întreaga lume”. Fondatorii acesteia sunt canadianul Vasek Pospisil, locul 25 ATP în cel mai bun moment al carierei, și Novak Djokovic, tenismanul cu cele mai multe turnee de Grand Slam câştigate din istorie.

Acum câteva zile, Simona Halep a anunţat că un verdict în cazul de dopaj mai întârzie. „Astăzi am aflat că decizia în cazul meu, care era așteptată să apară în această săptămână, a fost din nou amânată. E extrem de dezamăgitor, după cum am tot spus, tot ce cer este să fiu judecată. E greu să explic impactul emoțional pe care toate aceste amânări le-au avut și îl au în continuare asupra mea”, a transmis Simona Halep.