ŞOC în LIGA 1: CFR Cluj cere depunctarea rivalei FCSB. Care este legătura cu retragerea lui Gigi Becali

Gigi Becali a anunţat că nu va mai finanţa FCSB, iar decizia ar veni, se pare, după ce CFR Cluj a cerut sancționarea clubului la Comisia de Disciplină în urma unor declarații cu tentă xenofobă.

19 apr. 2018, 15:42
ŞOC în LIGA 1: CFR Cluj cere depunctarea rivalei FCSB. Care este legătura cu retragerea lui Gigi Becali

Gigi Becali l-ar fi contactat pe Dan Petrescu în ziua meciului CFR Cluj – FCSB, lucru de asemenea  interzis de regulament.

„Gata! Mă retrag de la Steaua! O să dau un comunicat oficial”. Decizie de ultimă oră a lui Becali

„Mă lupt împotriva ungurilor! Cum să fie CFR campioană în centenarul României? Orban, premierul Ungariei, vrea cu disperare CFR campioană. Eu, Becali, îi spulber pe toți. Să nu creadă ei vreodată că o să-i mai ajute arbitrii, în centenarul României!”, a spus Gigi Becali la începutul lunii februarie.

Plângerea celor de la CFR Cluj a fost făcută pe 28 martie, urmând să fie judecată pe 25 aprilie.

Ce spune regulamentul: 

Fapta unei persoane care prin orice mijloace, cum ar fi gesturi sau cuvinte jignitoare, aduce atingere onoarei, reputaţiei, demnităţii sau imaginii publice a unei persoane, dacă fapta a fost săvârşită prin intermediul mass-media, se sancţionează astfel:

Dacă autorul este oficial al unui club sau asimilat acestuia (finanţator, sponsor, alţii asemenea), el va fi sancţionat cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancțiunea aplicată oficialului va fi stabilită prin dublarea sancțiunii aplicată anterior, iar clubul de care aparţine această persoană va fi sancţionat cu scăderea a 3 puncte.

„Mă aștept la orice de la CFR Cluj. Au fost primii care l-au felicitat pe Burleanu. Oamenii încearcă orice. Ei spun doar minciuni pe la televizor. Sunt vrăjeli, nu știu cine mai crede ce spun ei de acolo. Ba că nu vor titlul, ba că nu-i interesează. Vor face orice să câștige titlul. Sper ca domnul Burleanu să nu se răzbune pentru că nu l-am votat. Sunt jenanți, am tot respectul pentru ei, dar sunt jenanți. Puteau să o facă mai demult. Păi, hai să facem și noi o reclamație pentru că Dan Petrescu a înjurat în toate felurile arbitrul. Nu?”, a replicat Helmuth Duckadam, președinte de imagine al celor de la FCSB.