ŞOC în LIGA 2. Play-off cu primele şase clasate pentru promovarea în LIGA 1. Cum se joacă

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF,  a declarat, miercuri, că în Liga a II-a primele şase clasate vor disputa un play-off de promovare, iar pentru echipele de pe poziţiile 7-18 competiţia s-a încheiat. Propunere a fost votat[ de cluburi, scor 15-3, şi are nevoie să fie validată de Comitetul de Urgenţă şi apoi de Comitetul Executiv.

13 mai 2020, 17:47
ŞOC în LIGA 2. Play-off cu primele şase clasate pentru promovarea în LIGA 1. Cum se joacă

Răzvan Burleanu a mai spus că punctele primelor şase clasate vor fi înjumătăţite.

„Avem o concluzie în urma a trei videoconferinţe cu reprezentanţii Ligii a II-a. Astăzi s-au prezentat trei scenarii şi la treilea a obţinut cele mai multe voturi – 15. Reluarea sezonului se va face în 4 iulie, cele şase echipe care şi-au depus dosarul pentru LIga 1, care şi sunt pe primele şase poziţii, vor disputa un play-off în cinci meciuri. Se aplică înjumătăţirea de puncte iar pentru echipele de pe locurile 7-18 competiţia se încheie, nu retrogradează nicio echipă. În momentul de faţă cu această propunere vom merge în Comitetul de Urgenţă şi apoi în Comitetul Executiv. Apoi putem vorbi de o decizie finală. Prima etapă la nivelul ligii secunde va fi în 4 iulie”, a spus Răzvan Burleanu.

FRF a oprit LIGA 3. FC U Craiova, în Liga 2. Cine mai promovează

Răzvan Burleanu a explicat şi în ce constau primele două scenarii discutate: „Primul scenariu, care părea cel mai simplu, toate cele 14 etape trebuiau să-şi găsească loc în calendarul competiţional. Competiţia ar fi început pe 13 iunie şi s-ar fi încheiat în august. Al doilea scenariu – cele 18 echipe să fie împărţite în trei mini grupe. Primele şase urmau să intre practic în acest play-off. Echipele de pe 7-18 urmau să fie împărţite în două grupe, alese alternativ, şi să dispute play-out-ul pentru retrogradare”.

Primele şase clasate pleacă în play-off cu următoarea situaţie: 1. UTA 25p, 2. Mioveni 20p, 3. Turris 20p, 4. FC Argeş 19p, 5. Petrolul 19p, 6. Rapid 19p.