Şoc în lumea fotbalului. Williams Martinez s-a sinucis. Fusese depistat cu Covid 19

După decesul lui Williams Martinez, la doar 38 de ani, toate meciurile de fotbal din Uruguay au fost suspendate.

19 iul. 2021, 11:16
Şoc în lumea fotbalului. Williams Martinez s-a sinucis. Fusese depistat cu Covid 19

Lumea fotbalului a primit o veste teribilă. Uruguayanul Williams Martinez, cel care a evoluat în Anglia, Franța și America de Sud, a murit la doar 38 de ani.

Legitimat la Villa Teresa, echipă din liga secundă uruguayană, fundașul central s-a sinucis sâmbătă, informează ESPN Deporters, care citează agenția EFE.

Leo Messi, anunţ bombă! Scapă de acuzaţiile de spălare de bani şi dă o veste excelentă fanilor Barcelonei
Pe 23 iunie, Williams Martinez fusese diagnosticat cu Covid-19. “Regretăm profund și suntem șocați de moartea jucătorului uruguayan Williams Martínez. Condoleanțele pentru familia și prietenii săi”, a transmis, pe Twitter, Federația Uruguayană de Fotbal.

După decesul lui Martinez, toate meciurile de fotbal din Uruguay au fost suspendate. În cariera sa de fotbalist, Williams Martinez a evoluat, printre altele, la West Bromwich Albion, Valenciennes și Reims. Pentru echipa națională a Uruguayului, acesta a bifat o selecție.

Simona Halep, la doar două puncte de ieşirea din Top 10. După mai bine de şapte ani riscă piardă contactul cu elita tenisului

Mesaje de condoleanţe au venit dee la federaţie (Auf), de la toate cluburile din prima şi a doua divizie, precum de la mulţi foşti colegi cunoscuţi, inclusiv mai mulţi jucători ai echipei naţionale.

Gestul extrem al lui Martinez a zguduit în mod deosebit opinia publică din Uruguay. Datele publicate în ultimele zile de Ministerul Sănătăţii dezvăluie o problemă mai gravă şi mai răspândită decât se poate imagina: în 2020 au avut loc 718 sinucideri, adică 40 la 100.000 de locuitori.

În ultimul an au existat şi unele cazuri de sinucideri în ligile minore, astfel încât Mutual Uruguaya de Futbolistas Profesionale, uniunea jucătorilor, a lansat o alarmă cu privire la necesitatea asigurării unui sprijin psihologic adecvat pentru sportivi.

Federaţia, pe lângă suspendarea etapei de campionat programată pentru weekend, a recunoscut necesitatea „unei intervenţii rapide şi decisive”.

Sora lui Emiliano Sala, fotbalist mort într-un accident aviatic, a încercat să se sinucidă

Familia Sala a fost lovită acum doi ani de moartea lui Emiliano, fotbalist argentinian care era coleg cu românul Ciprian Tătăruşanu la Nantes. Fotbalistul a murit într-un accident de elicopter în Canalul Mânecii, în ianuarie 2019.

Acum, Romina, sora lui Emiliano, este internată în stare critică, după o tentativă de sinucidere.

Ziarul argentinian „La Nacion” informează că sora sa, Romina, este internată în Santa Fe, după ce a încercat să-şi ia zilele. Starea ei ar fi gravă şi este internată în terapie intensivă, fiind ajutată să respire de un aparat specific.

Medicii au explicat că fata prezintă în zona gâtului semne compatibile cu o tentativă de sinucidere prin sufocare, precum şi o intoxicaţie cu droguri.