Leo Messi, anunţ bombă! Scapă de acuzaţiile de spălare de bani şi dă o veste excelentă fanilor Barcelonei

Leo Messi a aflat că a fost achitat de justiţia din Spania, ca urmare a scandalului în care era acuzat de fraudă fiscală, escrocherie şi spălare de bani. De asemenea, fotbalistul argentinian a anunţat că şi-a prelungit contractul cu FC Barcelona.

17 iul. 2021, 12:56
Leo Messi, anunţ bombă! Scapă de acuzaţiile de spălare de bani şi dă o veste excelentă fanilor Barcelonei

Justiţia spaniolă a clasat cea de-a doua plângere depusă în 2020 împotriva lui Lionel Messi şi a fundaţiei sale. Un bărbat l-a acuzat pe fotbalistul argentinian de fraudă fiscală, escrocherie şi spălare de bani.

Autorul plângerii este un argentinian, pe pe nume Federico Rettori. Bărbatul care locuieşte în Spania a afirmat că a lucrat pentru fundaţia lui Messi şi a depus în 2019 o altă plângere, din aceleaşi motive, care a fost clasată de justiţie.

Cu toate acestea, Rettori a depus din nou o plângere împotriva lui Leo Messi, a tatălui şi a fratelui acestuia, Jorge, respectiv Rodrigo. Acesta a fost audiat de o judecătoare în septembrie 2020, după ce a adus „mai multe documente”.

După doi ani de anchetă, „nu a putut fi dovedită nicio faptă penală din partea persoanelor vizate de plângere”, a anunţat Tribunalul Audienţei Naţionale, conform Agerpres.

În plângerea depusă de el în 2019, Rettori a afirmat că fondurile obţinute de fundaţie „trebuiau la origine să fie destinate unor acţiuni sociale, în schimb au fost folosite pentru alte activităţi private sau în conturi bancare diferite de cele declarate de această fundaţie”.

Ancheta a stabilit că „în realitate reclamantul nu a fost niciodată angajatul” fundaţiei Messi.

Potrivit magistratei, Rettori a condus o asociaţie numită El Buen Camino („Calea cea bună”), care a primit din partea fundaţiei Messi un total de 150.000 de euro în 2014-2015 pentru a lupta împotriva mortalităţii infantile în Sierra Leone, proiect ce a eşuat din cauza epidemiei de Ebola din această ţară.

Citeşte şi: Cristian Tudor Popescu, reacţie furibundă după angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR. „Această Messi a consultanței!”

Leo Messi, anunţ bombă. Şi-a prelungit contractul cu Barcelona pe încă cinci ani

Lionel Messi şi-a ţinut fanii cu sufletul la gură deoarece contractul acestuia cu FC Barcelona a expirat pe 30 iunie. Argentinianul a anunţat că a ajuns la un acord cu gruparea de pe Camp Nou, pentru a semna o înţelegere valabilă cinci ani.

Barcelona speră să confirme în această săptămână semnarea noului contract de către atacantul în vârstă de 34 de ani. Dacă acest lucru s-ar materializa, Messi şi-ar încheia cariera la Barcelona. Clubul catalan i-ar fixa o clauză de reziliere de 600 de milioane de euro.

Citeşte şi: ȘOC ÎN FOTBAL! Lionel Messi este liber de contract și poate semna cu orice echipă GRATIS

Barcelona este în dificultate din punct de vedere financiar. Potrivit presei, Messi a acceptat reducerea cu 50% a salariului său.

Venit la Barca când avea 13 ani, Messi este considerat unul dintre cei mai mari fotbalişti din toate timpurile. Atacantul a câştigat în weekend primul său trofeu cu naţionala Argentinei, care a învins Brazilia în finala Copei America.

Argentinianul a câştigat 35 de trofee cu Barca, pentru care a marcat 672 de goluri în 778 de meciuri.