Șoc în lumea interlopă. Vali Nebunu, fratele liderului Clanului Sportivilor, a fost săltat din Italia

Vali Nebunu, fratele lui Mircea Nebunu, a fost săltat din Italia, ieri. Bărbatul a fost dat în urmărire internațională, în baza unui mandat de arestare emis de autoritățile române.

01 aug. 2023, 12:00
Șoc în lumea interlopă. Vali Nebunu, fratele liderului Clanului Sportivilor, a fost săltat din Italia
Vali Nebunu a fost săltat din Italia

Ieri, 31 iulie 2023, Băluș Valentin Eugen, cunsocut drept Vali Nebunu, a fost săltat din Italia. În urma schimbului de date și informații cu autoritățile italiene, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 43 de ani, urmărit internațional, căutat în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile române.

Vali Nebunu a fost depistat într-un local din Portofino, Genova, potrivit autorităților. Bărbatul face parte din gruparea interlopă „Clanul Sportivilor”, condusă chiar de fratele său, Mircea Nebunu, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Mircea Nebunu, live de la o nuntă la care a fost naș în Italia. Interlopul este dat în urmărire internațională VIDEO

„Pe numele acestuia, Tribunalul Arad a emis, la data de 20 octombrie 2021, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, prin care a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare, pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Autoritățile italiene urmează să demareze procedura prevăzută pentru punerea în aplicare a mandatului european de arestare, în vederea predării.

Schimbul de date cu autoritățile italiene a fost efectuat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Biroul SIRENE”, au transmis autoritățile.

Citește și: Scandal în clanul Sportivilor. Bebino îl cheamă la „interval” pe Mircea Nebunu

Bărbatul ar fi prezentat un document de indentitate al fratelui său, motiv pentru care se va întocmi dosar penal și pentru fals privind identitatea.

Considerați lideri ai uneia dintre cele mai violente grupări infracționale, care, potrivit DIICOT, ar fi livrat o bombă folosită într-o tentativă de omor, frații Mircea și Vali Nebunu, urmăriți general, au continuat să posteze pe rețelele de socializare, chiar sub nasul MAI.

Cei doi interlopi ar avea o relație specială cu oamenii legii, lucru care rezultă din mai multe documente devenite virale pe internet, din care reiese că membrii grupării au colaborat în trecut cu unii polițiști pentru a-i prinde pe colegii din Clanul Sportivilor, inclusiv pe cei care au participat la niște acțiuni declanșate chiar de cei doi frați, notează spynews.ro.