ŞOC la Australian Open 2020. O jucătoare s-a prăbuşit pe teren VIDEO

Dalila Jakupovic, slovena parteneră de dublu a româncelor Irina Bara şi Raluca Olaru, a fost nevoită să abandoneze meciul din primul tur al calificărilor de la Australian Open 2020, din cauza problemelor de respiraţie.

14 ian. 2020, 12:03
ŞOC la Australian Open 2020. O jucătoare s-a prăbuşit pe teren VIDEO

Dalila Jakupovic s-a retras de pe teren la scorul de 6-4, 5-6, cu minge de 6-6 pentru slovenă, în partida cu elveţianca Stefanie Voegele, după o oră şi 52 de minute de joc.

„Nu am mai smţit niciodată asta, mi-era frică să nu mă prăbuşesc. De aceea m-am ghemuit. Nu mai puteam să merg. La sol era mai uşor de respirat”, a declarat Jakupovici, care a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Organizatorii au anunţat că se aşteaptă ca situaţia să se îmbunătăţească pe parcursul zilei. Însă la ora locală 15:00, indicele calităţii aerului avea valoarea 350, un nivel „periculos”.

Australia, în flăcări: incendiile de vegetaţie au pârjolit peste 103.000 de kilometri pătraţi

Tot marţi, Maria Şarapova a abandonat meciul demostrativ disputat, la Melborune, cu Laura Siegemund, în cadrul Kooyong Classic. Rusoaica a început să tuşească şi a decis să părsească terenul la scorul de 7-6, 5-5, pentru adversara ei.

Australian Open 2020 a început la Melbourne sub ameninţarea calităţi scăzute a aerului. Marţi, antrenamentele au fost suspendate, iar calificările, programate la ora locală 11:00, au fost amânate o oră.