Şoc la CSM Bucureşti: Cristina Neagu, de la 17.500 de euro pe lună la 2.382 de lei! Clubul PMB a suspendat CONTRACTELE

CSM Bucureşti a anunţat, miercuri, suspendarea contractelor de activitate sportivă pe durata stării de urgenţă. Astfel, sportivii vor primi o indemnizaţie de 75 la sută din drepturile în bani, dar nu mai mult de 75 la sută din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2020.

RomaniaTV.net
25 mart. 2020, 11:53
Şoc la CSM Bucureşti: Cristina Neagu, de la 17.500 de euro pe lună la 2.382 de lei! Clubul PMB a suspendat CONTRACTELE

Iată comunicatul emis de CSM Bucureşti:

„Clubul Sportiv Municipal Bucureşti traversează cea mai dificilă perioadă din istoria sa, situaţie în care se află şi celelalte structuri sportive din România şi din întreaga lume. Pandemia de COVID-19 a dat peste cap strategiile tuturor, atât la nivel individual, cât şi colectiv.

Ca urmare a amânării pe termen nelimitat a tuturor competiţiilor sportive, hotărâri luate de federaţiile de specialitate, Clubul Sportiv Municipal Bucureşti a întrerupt activitatea tuturor secţiilor, sănătatea sportivilor şi iubitorilor de sport, a noastră, a tuturor, fiind pe primul loc.

Am dori să vă informăm că, având în vedere Ordonanţele militare nr. 1 şi 2/2020, prin care se suspendă, printre altele, activitatea sportivă, suntem obligaţi de Ordonanţa 30/2020 (articolul XV, alineatul 2) să suspendăm contractele de activitate sportivă pe durata stării de urgenţă.

Participanţii la activitatea sportivă beneficiază pe durata suspendării contractelor de activitate sportivă de o indemnizaţie de 75 la sută din drepturile în bani aferente activităţii sportive prestate, dar nu mai mult de 75 la sută din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2020 (număr 6/2020).

Decizia va fi suspendată în momentul în care oficialităţile vor ridica starea de urgenţă. Să sperăm că acest lucru se va petrece cât mai repede posibil. Trebuie să avem răbdare şi înţelegere, trebuie să dăm dovadă de maturitate, de solidaritate şi, suntem siguri, vom ieşi învingători şi din această teribilă încercare”, se arată în comunicatul citat.

La CSM Bucureşti, cele mai mari contracte le aveau jucătoarele echipei de handbal, de ordinul miilor de euro pe lună. Cele mai mari salarii lunare le au Cristina Neagu – 17.500 de euro net, Nora Mork – 14.200 de euro, Andrea Lekic – 11.300 de euro, Dragana Cvijic – 10.800 de euro şi Jelena Grubisic – 7.500 de euro.

Salariul mediu brut este de 5.429 de lei, iar 75% înseamnă 4.072 de lei brut, adică 2.382 de lei net!


loading...