Şoc la FR Judo: campioana olimpică Alina Dumitru şi alte nume importante cer demisia lui Cozmin Guşă. „Amatorism pe bani mulţi”

Președintele Federației Române de Judo, Cozmin Gușă, se confruntă cu contestații din partea mai multor sportivi importanți, inclusiv campioana olimpică Alina Dumitru. Aceștia au semnat o moțiune pentru demiterea sa, intitulată "Salvarea și redresarea judoului românesc".

07 mart. 2024, 10:52
Şoc la FR Judo: campioana olimpică Alina Dumitru şi alte nume importante cer demisia lui Cozmin Guşă. „Amatorism pe bani mulţi”
Şoc la FR Judo: campioana olimpică Alina Dumitru şi alte nume importante cer demisia lui Cozmin Guşă. "Amatorism pe bani mulţi"

Şoc la FR Judo: campioana olimpică Alina Dumitru şi alte nume importante cer demisia lui Cozmin Guşă. Moțiunea critică activitatea conducerii Federației Române de Judo, în special pe cea a președintelui Comitetului Director și a președintelui FRJ, Cozmin Gușă, pentru lipsa rezultatelor la competițiile internaționale majore, precum și pentru nesiguranța și precaritatea în pregătirea loturilor olimpice de judo, atât la masculin, cât și la feminin. De asemenea, se menționează lipsa demersurilor pentru obținerea punctajului necesar participării sportivilor români la Jocurile Olimpice din 2024, precum și crearea unui climat nepotrivit și nereal în media în legătură cu activitatea antrenorilor, a colectivelor tehnice și a sportivilor români.

Citeşte şi: Cozmin Guşă, promotor al antisemitismului și conspiraționismului pro-Putin – raport al Institutului Elie Wiesel

„Moţiune de Neîncredere în Activitatea Preşedintelui Federaţiei Române de Judo intitulată: SALVAREA ŞI REDRESAREA JUDOULUI ROMÂNESC. Activitatea Conducerii Federaţiei Române de Judo din ultimii ani, şi în special a Preşedintelui Comitetului Director şi Preşedinte al Federaţiei Române de Judo, dl. Cozmin Guşă, a adus judo-ul românesc într-o situaţie disperată, marcată prin lipsa rezultatelor la competiţiile majore internaţionale, nesiguranţă şi precaritate în pregătirea loturilor olimpice de judo, atât masculin cât şi feminin.

Lipsa demersurilor necesare obţinerii de către sportivii români a punctajului necesar participării la competiţia olimpică din 2024, crearea în media – prin chiar vocea Preşedintelui Comitetului Director , dl. Cozmin Guşă – a unui climat nepotrivit şi nereal privind activitatea antrenorilor de judo, a colectivelor tehnice şi, în general, a sportivilor români, dezbinarea continuă a comunităţii judo-ului românesc, neatragerea de fonduri si totala opacitate in această problemă.

Oameni valoroşi ai judo-ului românesc, foşti sportivi si antrenori, au fost îndepărtaţi de fenomenul judo-ului naţional, fiind preferat amatorismul pe bani mulţi, fiind acceptată şi tolerată o atitudine mai puţin profesionistă referitoare la pregătirea sportivilor, acest lucru ducând la distrugerea liniei metodice a judo-ului românesc.

Aşa cum Judo-ul ne-a învaţat pe toţi, Dojo-ul şi Tatami-ul nu pot fi spaţii de dezbateri şi răzbunări politice, de răfuieli profesionale nepotrivite şi nejustificate. Conducerea Federaţiei Române de Judo, în special Preşedintele Comitetului Director şi al Federaţiei Române de Judo, dl. Cozmin Guşă, trebuie schimbată pentru a opri decăderea judo-ului românesc, pentru a salva şi redresa acest nobil sport.

Prezenta Moțiune de Neîncredere în Activitatea Conducerii Federației Române de Judo, în special a Președintelui Comitetului Director și Președinte al Federației Române de Judo, dl. Cozmin Gușă, este susținută de foști sportivi, antrenori, care au adus medalii și contribuții deosebite la obținerea acestora în numele României la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale, Europene, Balcanice și alte competiții internaționale, și anume:

Alina Dumitru, Constantin Niculae, Corina Căprioriu Stefan, Mircea Frățică, Mihai Cioc, Toma Mihalache, Arpad Szabo, Ștefan Pop, Dezideriu Csep, Ionel Lazăr, Loghin Lazăr, Silviu Lazăr, Cornel Roman, Alina Croitoru, Adrian Croitoru, Iacob Codrea, Joszef Pall, Ion Drăgan, Liliana Nargan, Alexandru Lungu, Albert Daniel, Aurelian Ciprian Fleisz, Iulian Surlă, Costel Năftică, Ioan Domnar, Anton Muraru, Florentin Marinescu.

Prezenta Moțiune de Neîncredere în Activitatea Conducerii Federației Române de Judo va fi înaintată și către: International Judo Federation, Agenția Națională pentru Sport, Comitetul Olimpic și Sportiv Român”, se arată în moţiunea semnată de mai mulţi sportivi de elită”, se arată în moţiunea publicată de Fanatik.

Citeşte şi: Cozmin Guşă susţine că Alexei Navalnîi a fost ucis de „occidentali”. Analistul politic reia tema lansată de purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei

Cozmin Gușă este președintele Federației Române de Judo din 2017 și se află la al doilea mandat. Moțiunea urmează să fie înaintată și către International Judo Federation, Agenția Națională pentru Sport și Comitetul Olimpic și Sportiv Român.