ŞOC la NAŢIONALA ROMÂNIEI. Selecţionerul şi-a anunţat DEMISIA: „Doresc în continuare mult succes echipei!”

Lovitură de teatru în sportul românesc. Selecţionerul echipei naţionale şi-a dat demisia în plină cursă pentru calificarea la Campionatul Mondial.

10 mart. 2018, 17:03
ŞOC la NAŢIONALA ROMÂNIEI. Selecţionerul şi-a anunţat DEMISIA: „Doresc în continuare mult succes echipei!”

Staff-ul tehnic al „stejarilor” a demisionat în bloc după victoria de sâmbătă în fața Belgiei. Lor li s-a reproșat că au ratat calificarea directă la Cupa Mondială din 2019.

România a trecut, la Buzău, cu 62-12 de Belgia, în penultima etapă din Rugby Europe Championship 2018. Bomba a explodat însă la finalul meciului, când staff-ul tehnic al naționalei și-a anunțat demisia.

Antrenorul principal, galezul Lynn Howells (foto), antrenorul care pregătește treisferturile, scoțianul Rob Moffat, și cel al pachetului de înaintare, italianul Massimo Cuttitta, au demisionat.

„Nu a fost o decizie ușor de luat. Ultimii cinci ani au fost foarte frumoși, au fost ani în care am trăit o frumoasă aventură alături de un colectiv frumos. Mi-a făcut plăcere să lucrez aici și să coordonez un colectiv care și-a dorit întotdeauna victoria și care a fost de fiecare dată dedicat obiectivului. Doresc în continuare mult succes echipei, o creștere în joc și evoluții cât mai bune!”, a declarat Lynn Howells pentru site-ul FR Rugby.

România a ratat calificarea directă la Cupa Mondială din 2019, dar mai are două șanse. Două meciuri eliminatorii, cu Portugalia, apoi Samoa, în luna iunie, și un turneu, în luna noiembrie, cel mai dificil adversar fiind, atunci, Canada.