ŞOC pentru o femeie din Iaşi, înţepată de un scorpion ascuns între cumpărăturile de la supermarket

O femeie din Iași a ajuns la spital, după ce a fost înțepată de un scorpion adus, cel mai probabil, din Ecuador, cu un transport de banane. Femeia a cumpărat fructele dintr-un supermarket cu o seară înainte.

10 mart. 2023, 19:24
ŞOC pentru o femeie din Iaşi, înţepată de un scorpion ascuns între cumpărăturile de la supermarket

Odată ajunsă acasă, femeie a scos bananele din pungă, iar scorpionul a scăpat în locuință și a fost găsit de o rudă abia a doua zi dimineață.

Incidentul ar fi avut loc zilele trecute, într-un magazin alimentar din Bucium, Iași. Scorpionul, cred specialiștii, ar fi traversat Oceanul cu un transport de banane din Ecuador, iar femeia a avut ghinionul să îl ducă acasă, potrivit 7Iasi.

Peste noapte ar fi fost înțepată de scorpion, dar nu a știut inițial despre ce vietate era vorba. Abia a doua zi dimineață, când o rudă a găsit arahnida în casă, a decis să meargă la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Sf. Spiridon Iaşi.

Scorpion

Acolo, medicii care au evaluat pacienta au decis să anunțe Direcția Sanitar Veterinară, dar și Direcția pentru Sănătate Publică. Autoritățile vor trebui să stabilească cum a ajuns scorpionul în Iași.

Familia femeii înțepate a anunțat un specialist, cadru universitar la Stațiunea Biologică Marină de la Agigea, din cadrul UAIC Iași, care a preluat arahnida.

Citește şi: CENZURA din România se extinde în spaţiul online. O redacţie de ştiri a primit în premieră naţională o citaţie din partea CNA, referitoare la un podcast. Reacţia lui Victor Ciutacu