Urgia albă lovește România în plină primăvară! Anunț de ultimă oră din partea șefei ANM: ”Vom avea o răcire semnificativă”

Iarna nu vrea să plece prea repede din România. Deși calendaristic vorbind suntem deja în plină primăvară, vremea de afară indică o iarnă în toată regula. În mai multe zone din țară a nins abundent noaptea trecută, iar meteorologii nu au deloc vești bune pentru zilele următoare.

25 mart. 2024, 16:30
Urgia albă lovește România în plină primăvară! Anunț de ultimă oră din partea șefei ANM: ”Vom avea o răcire semnificativă”
Urgia albă lovește România în plină primăvară!

Urgia albă lovește România în plină primăvară! Luni, meteorologii au emis un cod galben de ninsori și viscol, dar și o avertizare meteorologică de vreme rea pentru mai multe zone din țară.

Citește și Prognoza meteo. Vântul ţine departe primăvara, dar vremea se încălzeşte de la o zi la alta

Urgia albă lovește România în plină primăvară!

Elena Mateescu, directoarea Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat cum va fi vremea în următoarele ore.

”Un episod de iarnă de scurtă durată! Astăzi vom avea o răcire semnificativă și în partea de sud și sud-est a țării, comparativ cu ziua de ieri, când am înregistrat 23 de grade la Turnu Măgurele, 22 de grade în Capitală, valori cu până la 9…10 grade mai ridicate decât mediile specifice datei din calendar.

Astăzi nu vom mai depăși însă, la scara întregii țări, valori de 6…15 grade, poate doar în extremitatea de sud-vest a țării.

Rămâne însă în vigoare atât informarea meteorologică, cât și atenționarea meteorologică de cod galben până în această seară la ora 20:00. Atenționarea de cod galben vizează în mod deosebit ninsorile în zona montană înaltă, cu strat de zăpadă local mai consistent în Carpații Meridionali și de Curbură și la cote de peste 1700 m, rafale care pot depăși 80-90 km/h, viscolind ninsoarea”, a declarat Elena Mateescu la Antena 3 CNN. 

Cu toate acestea, directoarea ANM a ținut să precizeze că vremea se va încălzi începând de marți, iar maximele se vor situa între 12 până la 17 grade.

”Nu în ultimul rând, informarea meteorologică ce vizează precipitații în cea mai mare parte a țării, local moderate de cantitativ, cu valori de cantități de apă de 10-15 l/mp, chiar 25-30 l/mp.

Din punct de vedere termic, astăzi, așa cum menționam, se va simți o răcire și în zona de sud și sud-est a țării.

Vremea se va încălzi de mâine însă, când vom vorbi de maxime între 12 până la 17 grade.

De asemenea, din a doua parte a săptămânii și spre finalul acesteia este posibil să depășim chiar 20 de grade, inclusiv în capitală 21 de grade”, a mai spus directoarea ANM.

Citește și Prognoza meteo pe două săptămâni. Primăvara vine cu furtuni, oscilaţii termice şi descărcări electrice