ŞOCANT: Bărbatul care A ÎNCERCAT toată viaţa, fără succes, să se INFECTEZE cu HIV, s-a sinucis

Deşi mulți dintre prietenii săi au murit de SIDA, Stephen Crohn nu s-a îmbolnăvit niciodată din cauza unui defect genetic. Sora sa a confirmat că Crohn şi-a luat propria viață luna trecută.

RomaniaTV.net
16 sept. 2013, 10:47
ŞOCANT: Bărbatul care A ÎNCERCAT toată viaţa, fără succes, să se INFECTEZE cu HIV, s-a sinucis

Stephen Crohn, cunoscut în presă ca „Omul care nu se poate îmbolnăvi de SIDA”, şi- a luat propria viață la sfârșitul lunii trecute la New York, la vârsta de 66 de ani.

Celulele albe din sangele lui Crohn aveau un defect genetic care l-au făcut rezistent la SIDA, chiar și când a fost injectat voluntar cu concetraţii HIV de mii de ori mai mari decât ar fi găsit în afara un tub de testare.

După ce partenerul său şi mai mulţi dintre prietenii săi au murit de SIDA, Stephen Crohn, care nu a folosit niciodată măsuri speciale de protecţie în timpul sexului, s-a oferit voluntar pentru a fi infectat cu virusul. El încerca astfel să ajute procesul de cercetare în acest domeniu.

După mulţi ani de încercări eşuate, oamenii de ştiinţă au descoperit că celulele albe din sângele lui Crohn rezistă la o infecţie atunci cand sunt expuse la HIV, din cauza unui defect genetic rar.

„Fratele meu i-a văzut pe toți prietenii lui cum mor, și el nu a murit. A trecut printr-o despresie şi avea un sentiment  copleşitor de vinovăţie pentru că el a supravieţuit”, a explicat Amy Crohn, sora lui Crohn, potrivit NYDailyNews.

În 1996, ziarul britanic „The Independent” l-a numit Crohn „Omul care nu se poate îmbolnăvi de SIDA” – un titlu ce i-a definit viaţa şi, ulterior, a inspirat numeroase filme documentare și articole de ziar în intreaga lume.

VEZI ŞI SIDA nu mai e o mare ameninţare: O superbacterie rezistentă la antibiotice va face ravagii în lume