ŞOCANT. Cum arată o femeie la trei ani după ce a fost desfigurată de un cimpanzeu GALERIE FOTO

În ciuda faptului că şi-a pierdut văzul, buzele, nasul şi mâinile într-un atac al unui cimpanzeu scăpat de sub control în 2009, Charla Nash susţine că se simte comfortabil în noua piele, după ultimul transplant total de faţă.

RomaniaTV.net
24 mart. 2012, 14:46

Femeia, în vârstă de 58 de ani, care aproape şi-a pierdut viaţa în teribilul atac, a declarat că nu se simte diferit faţă de cum se simţea înainte de incidentul care a desfigurat-o, potrivit DailyMail.

„Simt că că este faţa mea. Doar că nu funcţionează foarte bine. În fiecare zi muşchii faciali se refac”, a declarat Charla Nash.

Cimpanzeul a fost împuşcat şi omorât după ce a atacat-o pe Charla.

Faptul că are în sfârşit o nouă faţă îi permite Charlei să se bucure de „plăceri mărunte” – şi-a recăpătat mirosul şi poate mânca normal acum.

Începe să îşi recapete sensibilitatea în frunte, obraji, sprâncene şi nas.

Dar cel mai important este că învaţă din nou să zâmbească.

Cel mai mult o deranjează faptul că nu mai este independentă şi trebuie să se bazeze pe alţii pentru a se recupera.

„Nu ştiu ce îmi va aduce viitorul…Nu vreau să imi fac speranţe deşarte. Trebuie să depind de alţii pentru a mă ajuta. Viaţa mea depinde de faptul că nu pot să stau singură. Eram foarte independentă înainte”, a declarat Nash.

Femeia mai simte „dureri fantomă” la mâni, deşi acestea i-au fost amputate după atacul din 2009.

În urma atacului, care a lăsat-o oarbă, Charla a primit şi ochi de sticlă şi speră să poată face un transpant de mâini.

Ea a făcut un transplant total de faţă la un spital din Boston la doi ani după atac. Atacul a avut loc pe 16 februarie 2009, când Travis, cimpanzeul Sandrei Herold, o prietenă a victimei, a atacat-o fără a fi provocat pe Charla Nash.