A încălcat regulile de carantină pentru OPT SECUNDE și a fost amendat cu 3.500 de dolari

Un bărbat din Filipine, care se află în carantină într-un hotel din Kaohsiung City, a fost amendat cu suma de 3.500 de euro după ce a ieșit pe holul hotelului timp de opt secunde.

07 dec. 2020, 23:54
A încălcat regulile de carantină pentru OPT SECUNDE și a fost amendat cu 3.500 de dolari

Șocant. Autoritățile din Taiwan l-au amendat cu 3.5o0 de dolari, chiar dacă a încălcat carantina pentru doar opt secunde, conform CNN. Bărbatul se afla în carantină la un hotel din Kaohsiung City.

Citește și: Are 63 de ani, dar pare de 30! Artista, poreclită „cea mai tare mătuşă din Taiwan”, a dezvăluit secretul uluitor care o menţine tânără

Gestul bărbatului a fost urmărit de angajații hotelului pe camerele de supraveghere, iar aceștia au contactat autoritățile. Departamentul de Sănătate l-a amendat cu suma de 100.000 de dolari taiwanezi, echivalentul a 3.500 de dolari americani.

Șocant. Regulile de carantină impuse în contextul pandemiei COVID din Taiwan spun că pacienții COVID nu au voie să iasă din camere, indiferent de durată. În Kaohsiung City există 56 de hoteluri, cu 3.000 de camere destinate persoanelor care trebuie să stea în izolare.

Statul a fost lăudat pentru felul în care a gestionat pandemia de coronavirus. Autoritățile nu au impus starea de urgență la nivelul orașelor și nici nu a restrâns din libertățile cetățenilor. În schimb, răspunsul autorităților s-a bazat pe viteza de acțiune.

Taiwanul a început să testeze toți pasagerii sosiți din Wuhan, locul unde a izbucnit epidemia, încă din 31 decembrie 2019. Guvernul din Taiwan s-a concentrat pe testarea în masă și pe anchete epidemiologice eficiente. Insula de 23 de milioane de locuitori a înregistrat până în prezent doar 716 infecții cu coronavirusul și șapte decese cauzate de COVID-19, potrivit datelor Universității John Hopkins.

Citește și: O nouă boală misterioasă a început să facă victime. Este alertă medicală: care sunt simptomele

Statul insular și-a închis granițele în luna martie, permițând accesul doar rezidenților. Insula a păstrat un control strict al intrărilor în țară. Măsurile au inclus supravegherea bazată pe simptome a tuturor persoanelor care sosesc pe calea aerului sau pe mare. De asemenea, călătorii au fost nevoiți să intre în carantină timp de 14 zile după intrarea în Taiwan.