ŞOCANT. Bărbat devorat de zeci de câini. Poliţiştii au mai găsit doar câteva bucăţi din el

Cadavrul unui bărbat de 74 de ani a fost descoperit lângă poligonul auto din municipiul Vaslui. Potrivit anchetatorilor, bătrânul a fost devorat de zeci de câini din zonă, după ce pe fragmentele umane au fost observate urme de muşcături.

RomaniaTV.net
13 mart. 2012, 17:28
ŞOCANT. Bărbat devorat de zeci de câini. Poliţiştii au mai găsit doar câteva bucăţi din el

Mai multe rămăşiţe umane şi obiecte de îmbrăcăminte au fost găsite, sâmbătă, în apropierea poligonului auto din municipiul Vaslui. Organele de anchetă au stabilit că acestea ar aparţine unui bătrân în vârstă de 74 de ani din Vaslui, care a dispărut de la domiciliu în urmă cu peste o lună, scrie Mediafax.

Macabra descoperire a fost făcută de către un localnic care a sunat la numărul de urgenţă 112 după ce a găsit un picior de provenienţă umană.

Identificarea bătrânului după puţinele rămăşiţe găsite s-a făcut în baza unui bileţel, găsit în buzunarul pantalonilor.

Din puţinele indicii pe care le au anchetatorii până în prezent reiese că bărbatul a fost devorat de câini, însă nu se ştie dacă acest lucru s-a întâmplat înainte sau după moartea sa.

Până acum, după patru zile de scotociri şi periat zona poligonului auto din Vaslui, am găsit doar membru inferior drept aproape integral, membru inferior stâng parţial, membru superior drept parţial şi o bucată din calota craniană, şi asta undeva la vreo 150 de metri de restul rămăşiţelor. Celelalte părţi ale corpului sigur au fost mâncate de câini. Şi asta o spun pentru că toate capetele de os ale fragmentelor găsite aveau urme de muşcături, atât cât au putut băga botul animalele pe cracul pantalonului sau pe mâneca cojocului cu care era îmbrăcată victima. Ceea ce nu ştim şi încercăm să aflăm este dacă bărbatul era în viaţă atunci când animalele i-au mâncat cea mai mare parte din trup”, a declarat, marţi, procurorul de caz din cadrul Parchetului de lângă Tribunalul Vaslui, Ovidiu Berinde.

Potrivit sursei citate, câinii care l-au devorat pe bărbat ar fi îngrijiţi de o femeie care are casa în apropierea poligonului auto din municipiul Vaslui.

Sunt o mulţime de câini maidanezi în zonă, cred că cel puţin 40 de animale. Se pare că ei sunt protejaţi de o femei care-şi are casa la aproximativ 50 de metri de poligon. Până acum, nu am reuşit să o audiem în acest caz”, a adăugat procurorul Ovidiu Berinde.

Anchetatorii susţin că din probele şi expertiza fragmentelor umane găsite nu se poate vorbi despre comiterea vreunei infracţiuni.

Pe fragmentele umane găsite nu s-au descoperit lovituri active sau leziuni tipice unor tăieturi sau lovituri. Oricum, cauza morţii poate fi oricare, inclusiv una patologică„, a conchis procurorul Berinde.