ŞOCANT! Cum va fi înmormântat bărbatul din Filiaşi mort de CORONAVIRUS. Lovitură devastatoare pentru familie

Publicat: Duminică, 22 Martie 2020 10:57 // Actualizat: Duminică, 22 Martie 2020 10:57 // Sursa: romaniatv.net

Un bărbat din Filiaşi a fost răpus, duminică, de virusul COVID-19. Acesta avea afecțiuni preexistente foarte grave, mai precis o patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer). Pentru cazurile de pacienți care decedează în această perioadă autoritățile au elaborat niște proceduri stricte.

Procedurile pentru înmormântare sunt extrem de stricte și nu permit o ceremonie de comemorare mare. Potrivit Ordinului Ministerului Sănătății se reglementează clar modul în care vor fi manipulate trupurile neînsufleţite, iar protocolul de înmormântare este unul foarte strict.

Primul deces al unui pacient infectat cu coronavirus în România. Bărbatul din Filiaşi a pierdut lupta cu viaţa

Măsurile apar în Ordinul pentru aprobarea Protocolului specific privind managementul în caz de deces al pacienților infectați cu noul coronavirus (SARS-CoV2), semnat de Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, și publicat deja în Monitorul Oficial.

Astfel, cel mult două persoane dintre aparţinătorii decedatului au permisiunea de a vedea cadavrul şi doar îmbrăcaţi cu echipament de protecţie. Trupurile celor neînsuflețiți sunt pulverizate cu produse biocide şi introduse în saci, care sunt de asemenea pulverizaţi și ei, iar mai apoi sigilați.

"Cadavrul va fi aşezat într-un sac impermeabil dublu şi ermetic închis cu fermoar şi va fi pulverizat cu produse biocide tip TP22 (pe bază de formol)", se prezicează în document.

Nunţi, botezuri, înmormântări doar cu maximum 8 persoane. VEZI ORDONANŢA MILITARĂ

După această procedură cadavrul merge către morgă, iar liftul şi targa prin care a fost asigurat transportul cadavrului din secţia unităţii sanitare până la frigiderul din morgă vor fi dezinfectate tot cu produse pe bază de formol.

"În cazul în care familia nu vine să ridice cadavrul, se vor anunţa autorităţile competente în vederea ridicării şi înhumării în cel mai scurt timp", se mai precizează în același document.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus deces Filiaşi înhumare înmormântare
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
04 Jul
noapte 21 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H