ŞOCANT: Statul islamic afirmă că l-a decapitat pe DAVID HAINES. Foreign Office verifică imaginile

Militanţii Statului Islamic /SI/ care luptă în Irak şi Siria au postat un videoclip sâmbătă ce ar arăta execuţia prin decapitare a angajatului umanitar britanic David Haines, ca represalii pentru intrarea Regatului Unit în coaliţia destinată să combată acest grup extremist jihadist, informează agenţia Reuters.

14 sept. 2014, 04:43
ŞOCANT: Statul islamic afirmă că l-a decapitat pe DAVID HAINES. Foreign Office verifică imaginile

David Haines a fost decapitat. Reuters nu a putut verifica imediat înregistrarea. Cu toate acestea, imaginile sunt în concordanţă cu cele ale decapitărilor filmate a doi jurnalişti americani, James Foley şi Steven Sotloff, luna trecută.

Dacă videoclipul jihadiştilor ce arată această decapitare se dovedeşte autentic, ar fi a treia execuţie de acest gen într-o lună, după decapitarea celor doi jurnalişti americani ţinuţi ostatici în Siria.

Haines, un tată în vârstă de 44 de ani din Perth, Scoţia, a fost răpit anul trecut în timp ce lucra pentru agenţia franceză ACTED.

Bin Laden a anticipat Statul Islamic. Cine sunt criminalii care DECAPITEAZĂ oameni nevinovaţi VIDEO

Videoclipul, intitulat „Un mesaj pentru aliaţii Americii”, începe cu primul ministru britanic David Cameron spunând că lucrează cu guvernul irakian şi forţele aliate kurde peshmerga pentru a învinge SI.

„Acest bărbat britanic trebuie să plătească preţul promisiunii tale, Cameron, pentru a înarma peshmerga împotriva Statului Islamic”, afirmă un bărbat mascat îmbrăcat în negru, cu accent britanic, în picioare lângă Haines, care este arătat în genunchi şi purtând o salopetă portocalie.

Videoclipul arată apoi decapitarea bărbatului îngenuncheat.

La sfârşitul videoclipului, un alt ostatic este arătat şi bărbatul mascat avertizează că va fi şi el ucis dacă David Cameron continuă să sprijine lupta împotriva Statului Islamic, adaugă Reuters.

Foreign Office a anunţat sâmbătă noapte că „lucrează în regim de urgenţă pentru a verifica” un videoclip ce pretinde să arate decapitarea unui ostatic britanic de către grupul militant Statul Islamic în Siria, a informat presa locală, transmite agenţia Xinhua. 
    
Ministerul britanic de externe a declarat că încearcă să confirme autenticitatea înregistrării video ce ar arăta execuţia angajatului umanitar David Haines, care a fost răpit anul trecut în Siria. 
    
Dacă este adevărat, atunci este o altă „crimă dezgustătoare”, a afirmat Foreign Office, adăugând că oferă sprijin familiei lui Haines. 

Primul ministru britanic David Cameron a declarat sâmbătă că uciderea angajatului în domeniul umanitar David Haines de către Statul Islamic este o crimă îngrozitoare şi a promis să-i aducă pe criminali în faţa justiţiei oricât de mult este nevoie, informează Reuters.

Citeşte şi Primul ministru britanic David Cameron promite vânarea „ucigaşilor” lui David Haines